Time : 11:38:54 AM
Date : Friday, January 06, 2006
Sender Name: Influenza

Vogelgriepbesmettingen in Oost-Turkije: alle informatie op www.influenza.be en via het call center 0800 99 777

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in Oost-Turkije wil het interministerieel commissariaat Influenza eraan herinneren dat er een call center met gratis nummer ter beschikking staat van iedereen die vragen heeft over de seizoensgriep, de vogelgriep en een eventuele grieppandemie. Dit call center is iedere werkdag bereikbaar op het gratis nummer 0800/ 99 777 van 9 uur tot 17 uur en zaterdag van 10 uur tot 18 uur. Daarnaast kan ook gedetailleerde informatie teruggevonden worden op de website www.influenza.be

Een bijzondere missie van de Wereldgezondheidsorganisatie WGO, het Europese centrum voor ziektepreventie en -controle ECDC en de FAO/OIE (Food and Agricultural Organisation / Office international des Epizooties) is vertrokken naar Turkije om samen met de Turkse autoriteiten deze zaak ter plaatse te onderzoeken. Het interministerieel commissariaat volgt de resultaten van deze missie op de voet.

Er werd ook een e-learning project opgestart om alle artsen te informeren over de vogelgriep en welke procedure zij moeten volgen als zij vermoeden dat een patiënt besmet is met het a/H5N1-virus. Deze opleiding en de bijhorende procedure is eveneens terug te vinden op de website www.influenza.be. De huisartsenkringen en de medische vakpers werden hierover reeds ingelicht. Artsen die informatie zoeken over de procedure voor verdachte gevallen kunnen terecht op de website www.influenza.be, bij de huisartsenkringen of bij de gezondheidsinspecties van de gemeenschappen.

België blijft waakzaam wat betreft de ontwikkeling van het a/H5N1-virus op wereldvlak. Er is geen negatief reisadvies voor de getroffen gebieden maar wel heeft Volksgezondheid aanbevelingen opgesteld om te voorkomen dat reizigers zouden besmet raken met het vogelgriepvirus. Het reisadvies kan u vinden op www.diplomatie.be. De hygiëneaanbevelingen zijn terug te vinden op de deze website en op www.influenza.be.

Contactpersoon voor de pers:
Inge Jooris
02 208 32 00
0475 80 04 87

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR