Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LaCie introduceert draagbare 320GB harddrive


* Tot 320 GB opslag in een compacte harddrive
* Professionele normsnelheid 80 MB/s via FireWire 800
* Drievoudige interface met FireWire-busvoeding voor optimale mobiliteit

Amsterdam, 6 januari 2006 LaCie introduceert de krachtigste draagbare harddrive: de LaCie Little Big Disk. De opvolger van de d2 Big Disk Extreme biedt een ongeëvenaarde capaciteit van 320 GB en een doorvoersnelheid tot 80 MB/s via FireWire 800. De LaCie Little Big Disk met drievoudige interface is zeer geschikt voor audio-/videoprofessionals die ook onderweg snelheid, mobiliteit en capaciteit eisen. De harddrive werkt op FireWire-voeding en is met FireWire op te starten. Hiermee is de nieuwe harddrive een volledig draagbaar editing-werkstation en dé metgezel voor Apple® PowerBooks. De LaCie Little Big Disk is ontworpen door Neil Poulton, die ook de oorspronkelijke serie d2 Hard Drives ontwierp.

De LaCie Little Big Disk combineert de krachtige technologische mogelijkheden van zijn grotere voorganger in één compact formaat. De nieuwe harddrive is de snelste harddrive in handformaat met een RAID 0-snelheid tot 80 MB/s via FireWire 800. Deze snelheid ligt hoger dan die van de meeste desktopsystemen op de markt. De capaciteit is ongeveer drie maal die van andere draagbare harddrives. Daardoor biedt de LaCie Little Big Disk 320 GB maximale opslag en backup voor elk type laptop. Door de drievoudige interface (2x FireWire 800, 1x FireWire 400, 1x Hi-Speed USB 2.0) is de harddrive een echt plug-and-play-apparaat voor Mac OS X- en Windows XP/2000-gebruikers.

De nieuwe LaCie-harddrive is compacter en lichter dan andere vergelijkbare externe harddrives. De metalen behuizing met wafelmotief en ronde contouren voert hitte af, zodat geen ventilator nodig is. De FireWire-busvoeding en FireWire-opstartopties maken deze drive tot de eerste echt draagbare en professionele opslagoplossing voor audio-/videoprofessionals.

De LaCie Little Big Disk is de ideale partner voor Apple PowerBooks. De drive is vooral geschikt voor audio-/videobewerkers die ook onderweg behoefte hebben aan een compact maar snel editing-werkstation , zegt Ward Bauwens, Area Manager bij LaCie. Zijn grotere voorganger, de Big Disk Extreme, was de eerste desktopharddrive voor razendsnelle dataoverdracht via FireWire 800. Een latere versie bood als eerste een capaciteit van 1 TB. De LaCie Little Big Disk, de snelste, meest compacte en qua opslagcapaciteit grootste draagbare harddrive op de markt, onderstreept opnieuw onze technisch toonaangevende positie. Dit is echt uniek.

Eigenschappen

* Zeer geschikt voor PowerBooks met FireWire 800-aansluitingen
* Ook voor thuisgebruik

* Robuuste behuizing met wafelmotief van aluminiumlegering inclusief probleemloze hitteafvoer
* Functioneert zeer stil, zonder ventilator
* Universele connectiviteit met drievoudige interface (FireWire 800/400, USB 2.0)
* Geen wisselstroomadapter vereist bij FireWire-gebruik
* Stapelbaar of rechtop te plaatsen in de bijgeleverde standaard
* Ontworpen door Neil Poulton, de schepper van de oorspronkelijke serie d2 Hard Drives
* Gebundeld met LaCie-backupsoftware voor Mac en pc.

Prijs en verkrijgbaarheid

De LaCie Little Big Disk is per direct te bestellen via de websites van LaCie en komt in het tweede kwartaal van 2006 op de markt via het gespecialiseerde dealernetwerk van LaCie. LaCie Little Big Disk wordt geleverd met volledig functionele LaCie SilverKeeper-backupsoftware en Silverlining Pro drive-beheerhulpprogramma's voor de Mac en LaCie '1-Click'-backupsoftware voor pc of Mac. De drives worden geleverd met alle benodigde kabels. Voor hubs of laptops met laagspanningsvoeding kan de bijgeleverde wisselstroomadapter worden gebruikt. Meer informatie is te vinden op www.lacie.nl of http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10725.

301088EK; 160 GB / FireWire 800 & FireWire 400 & USB 2.0 / 5400 rpm / 16 MB / Bus Powered / Build-in RAID 0: 349 EUR ex. BTW

301089EK; 200 GB / FireWire 800 & FireWire 400 & USB 2.0 / 7200 rpm / 16 MB / Bus Powered / Build-in RAID 0: 599 EUR ex. BTW

301090EK; 240 GB / FireWire 800 & FireWire 400 & USB 2.0 / 5400 rpm / 16 MB / Bus Powered / Build-in RAID 0: 599 EUR ex. BTW

301092EK; 320 GB / FireWire 800 & FireWire 400 & USB 2.0 / 5400 rpm / 16 MB / Bus Powered / Build-in RAID 0: 699 EUR ex. BTW

LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij Paradigit, Mediamarkt, Dynabyte, Vi-computers en RAF Staffhorst.