Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

In de voetsporen van de laatste Nederlandse ontdekkingsreizigers...

Nieuwe avontuurlijke expedities in 2006-brochure van Suriname Holidays

Suriname Holidays zet dit prachtige tropische land weer extra mooi op de kaart in 2006; zo omschrijft het bedrijf van Wernard Immink in de nieuwe brochure expedities naar Pelelu Tepu aan de Boven Tapanahonirivier en Kayser in het Centraal Surinaams Natuurreservaat. In september 2006 wordt er een unieke kano-expeditie georganiseerd naar Eilerts de Haan, in het zuidoosten van het Centraal Suriname Natuurreservaat. Tussen alle nieuwe indrukken door is er ook nog tijd om heerlijk te relaxen tijdens een tripje naar Waterland River resort. Suriname Holidays is aanwezig op de Vakantiebeurs 2006, hal 3, stand C028.

Off the beaten tracks
Een reis van Suriname Holidays gaat per definitie 'off the beaten tracks'. Deze ervaren reisorganisatie heeft een nieuwe brochure uitgebracht voor de zomer van 2006 en brengt, naast het bestaande programma, een aantal bijzondere nieuwe bestemmingen. We treden in de voetsporen van de laatste Nederlandse ontdekkingsreizigers als Eilerts de Haan, Kayser, van Stokkum en Cateau van Rosevelt. Wij volgen zoveel mogelijk de routes die zij tussen 1867 en 1911 op primitieve wijze uitvoerden maar nu met een moderne uitrusting bestaande uit o.a. kano's, sateliettelefoons en GPS. Per junglevliegtuig wordt de groep afgezet om verder de reis per kano te vervolgen. Onveranderd blijft de enorme uitdaging om door de totaal onbewoonde gebieden van het Amazone regenwoud te trekken en te genieten van de natuur in de puurste vorm.

Centraal Surinaams natuurreservaat.
Naast de Ralleighvallen Volzberg expeditie in het noordelijke gedeelte nu ook naar Kayser in het uiterste zuiden van het natuurreservaat en in september 2006 spectaculaire expedities met junglekano's naar Eilerts de Haan, Kayser met Lucie- en Zuidrivier en de Tafelberg met Coppenamerivier en Ralleighvallen.

Pelelu Tepu
Een aantal keer per jaar gaan we naar Pelelu Tepu aan de Boven-Tapanahonirivier in het zuiden van Suriname. Hier wonen de Wajana en Trio indianen en verschillende onderstammen van de Trio's zoals de Akoerio's een oorspronkelijk nomadenstam die via een fluittaal communiceren. In deze onaangetaste omgeving leven bijzondere dieren zoals zeldzame rotshaantjes, kleurige toekans, tropische vlinders, diverse apensoorten en bijzondere kikkers. Toeristen zijn hier zeldzaam.

Suriname Tempo Doeloe
Voor mensen die het rustig aan willen doen en willen verblijven in comfortabele accommodaties zijn de individuele rondreizen Tempo Doeloe en Switi Sranan de ideale keuze.

Waterland River Resort
Waterland River Resort is de plek voor mensen die een paar dagen willen fietsen, vissen, varen, relaxen of van de natuur willen genieten. Het resort ligt in een groene omgeving vol bijzondere planten, bloemen en bomen. Er is een eigen strandje met een open hut voor hangmatten, een zonneterras met een barretje/keukentje en een beach volleybalveld. Vanaf deze plek kan men tochtjes maken over de Surinamerivier met gehuurde korjaaltjes, interessante bootexcursies boeken naar vergeten oude plantages en geweldig vissen. Verblijf is mogelijk in geriefelijke Javaanse plantagehuisjes of in eenvoudige Saramaccaanse hutjes. Deelnemers aan de eerder genoemde kano-expedities worden hier geïnstrueerd en getraind alvorens de jungle in te gaan. Voor de kano-expedities worden een aantal informatie avonden georganiseerd, de data plus locaties zijn terug te vinden op www.surinameholidays.nl.

Facts & Figures
Suriname ligt in Zuid-Amerika, temidden van Guyana, Frans Guyana en Brazilië en is voor 80-85% bedekt met tropisch regenwoud. Het land is dunbevolkt met ongeveer 444.000 inwoners, waarvan ongeveer 90% zich heeft gevestigd in het noorden, langs de kust en in de hoofdstad Paramaribo. Hier woont een rijke variatie aan culturen; van Indianen, Javanen en Chinezen tot Hindoestanen en Creolen. De overige 10% woont verspreid in het binnenland. In Suriname ­ een voormalige Nederlandse kolonie ­ is de officiële voertaal Nederlands. Het landschap biedt een afwisselende aanblik; woeste stroomversnellingen en watervallen, indrukwekkende bergtoppen, mangrovestranden aan de Atlantische Oceaan, savannes en verschillende natuurreservaten. Suriname heeft een unieke flora en fauna; 700 soorten vogels, 5000 soorten planten, 800 soorten bomen, maar ook 140 soorten zoogdieren, 8 soorten apen en ontelbare insecten, vlinders, amfibieën, reptielen en bijzondere vissen.

Voor reserveringen of meer informatie over het reisprogramma en informatie avonden zie www.surinameholidays.nl of bel 020 - 330 1411.