Gemeente Tilburg

Datum
6 januari 2006

Voorontwerp-bestemmingsplan Bedrijvenpark Charlotte

Inspraak van 9 januari tot en met 30 januari 2006 Inloopbijeenkomst op woensdag 18 januari 2006

De gemeente is sinds september 2002 eigenaar van het Landgoed Charlotte gelegen aan de Dongenseweg en de Zevenheuvelenweg. Voor een gedeelte hiervan- het voormalig bebouwde gedeelte -is een nieuw bestemmingsplan ontwikkeld. Tot en met 2004 was de oorspronkelijke bebouwing van Charlotteoord nog in gebruik voor kantoorfuncties van Stichting Gasthuis. Die bebouwing is in 2005 gesloopt.

Bestemmingsplannen

Voor het landgoed Charlotte gelden op dit moment twee bestemmingsplannen (zie ook de bijgevoegde kaart). Eén deel van circa 8 ha heeft de bestemming handel/nijverheid. Dit gedeelte valt onder hetzelfde bestemmingsplan als industrieterrein Kraaiven en zal in de loop van dit jaar op een zelfde wijze ontwikkeld worden als bedrijvenlocatie. Het andere deel van het landgoed (circa 12 ha groot) heeft de bestemming Gemengde Doeleinden. Circa 8 ha daarvan zal ongewijzigd natuur/bos blijven. De overige 4 ha zal de nieuwe bestemming hoogwaardige bedrijvigheid krijgen.

Inhoud voorontwerp-bestemmingsplan
Het voorontwerp-bestemmingsplan Bedrijvenpark Charlotte heeft dus alleen betrekking op het bouwblok van het voormalige revalidatiecentrum. Het rond dit bouwblok gelegen bos/natuurgebied blijft onaangetast en komt dus niet voor bebouwing in aanmerking. Gekozen is voor de ontwikkeling van het plangebied als een hoogwaardig bedrijven-terrein. Die gewenste hoogwaardigheid zal ten opzichte van de omringende bedrijven-terreinen vooral tot uitdrukking moeten komen in een ander type bedrijvigheid en een andere verhouding tussen kantoor- en bedrijfshalcomponent. De milieucategorie is middelzwaar 3a en 3b, waarbij bedrijven die veel lawaai veroorzaken zijn uitgesloten. De vestiging van bedrijfswoningen is niet toegestaan vanwege mogelijke beperkingen voor de te vestigen bedrijven en de zittende bedrijven. Het bebouwingspercentage per bouwperceel is gesteld op maximaal 75%. De bouwhoogte op maximaal 15 meter.

Voor meer informatie kunt u ook internet raadplegen: www.tilburg.nl/kijkopdetoekomstvanuwwijk. Ga naar "West" en "Projecten.

Inspraak
Het college wil uw mening weten over het voorontwerp-bestemmingsplan. Het college zal na afloop vervolgens beslissen om het plan aan te passen of om het plan ongewijzigd verder in procedure te brengen.

Het voorontwerp bestemmingplan ligt van 9 januari 2006 tot en met 30 januari 2006 voor inspraak ter inzage bij:
. het gemeentelijk informatiecentrum in Stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het paleis). Openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag van 13.00 tot 20.00 uur.
. Wijkcentrum De Poorten, Hasseltstraat 194.

Tijdens deze periode kunt u schriftelijk inspraakreacties indienen. Deze kunt u richten aan de directeur van de dienst Beleidsontwikkeling, Postbus 717, 5000 AS Tilburg, onder vermelding van "Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan Bedrijvenpark Charlotte".

Inloopbijeenkomst
Daarnaast organiseert de gemeente Tilburg een inloopbijeenkomst op:

woensdag 18 januari 2006
van 16.30 - 19.00 uur
De Moerse Hoeve
aan de Heibloemstraat 12
Tilburg

U bent van harte welkom om het plan te komen bekijken en eventuele vragen te stellen aan aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente Tilburg. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u met een formulier uw inspraakreactie kenbaar maken.

|Let op: u hoeft niet per se om 16.30 uur aanwezig te zijn,   |
|maar kunt tussen 16.30 uur en 19.00 uur vrij binnenlopen!    |
Vervolg procedure

Na het verstrijken van de inspraaktermijn neemt het college een standpunt in over de eventuele ingekomen inspraakreacties. In het vervolg van de procedure komt het plan nogmaals ter inzage te liggen als ontwerp-bestemmingsplan en kunt u zienswijzen indienen. U wordt hiervan met een brief op de hoogte gebracht.

Meer informatie

Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Paul Wouters, projectleider bij Gebiedsteam West. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 95 99 of via emailadres paul.wouters@tilburg.nl.


---- --