Time : 5:22:20 PM
Date : Friday, January 06, 2006
Sender Name: Cera

Cera en Almancora beogen efficiënte afwikkeling van procedure tengronde Procedure inzake niet-vervreemding van Almancora-aandelen overbodig geworden

Cera en Almancora beogen efficiënte afwikkeling van procedure ten gronde

Leuven, 6 januari 2006 - Cera bevestigt dat ze de Almancora-aandelen, die ze sinds 12 januari 2001 aanhoudt, niet zal vervreemden tijdens de arbitrageprocedure. De procedure over een eventuele bewarende maatregel in dit verband, zoals initieel gevraagd door de 4 Cera-vennoten die de arbitrageprocedure hebben ingeleid, is hierdoor overbodig geworden. Hiermee wordt een efficiënte afwikkeling van de procedure ten gronde beoogd.

De eisers die door Meester Modrikamen vertegenwoordigd worden, vroegen in hun verzoekschrift van 12 juli 2005 om - als bewarende maatregel - Cera een verbod op te leggen om haar participatie in Almancora te vervreemden gedurende de arbitrageprocedure, zodat er een voldoende quorum en meerderheid zou zijn om te stemmen over de eventuele ontbinding van Almancora, die eisers beogen in de procedure ten gronde.

Van de Almancora-aandelen die Cera op 12 januari 2001 aanhield, werden tot op heden enkel deze vervreemd die Cera, conform artikel 6 van haar statuten, diende uit te keren aan uittredende D-vennoten. Gezien Cera geen wijziging van haar politiek ter zake overweegt, was er dan ook geen bezwaar om dit formeel te bevestigen. Hierdoor wordt de procedure over een eventuele bewarende maatregel overbodig, wat de door Cera en Almancora beoogde efficiënte afwikkeling van de procedure ten gronde ten goede moet komen.

De positie van Cera en Almancora over de grond van de zaak blijft ongewijzigd.
Cera en Almancora blijven dan ook onverkort de uitkomst van de procedure met het volste vertrouwen tegemoet zien.

Einde persbericht

Noot aan de redactie: voor meer info, contacteer Hilde Talloen, Philipssite 5 bus 10, 3001 Leuven, tel: 016 27 96 79, fax: 016 27 96 91, e-mail: hilde.talloen@cera.be.

URL: http://www.cera.be http://www.cera.be
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations:

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR

Link to Press Release - UK