Ingezonden persbericht


Guard van Cape Holland naar AA Drink Talent Team

Rotterdam Basketbal haalt Ties Theeuwkens terug

ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal heeft Ties Theeuwkens teruggehaald naar de Maasstad. De guard komt van uit de failliete boedel van Cape Holland. De speler, die 15 januari 20 jaar wordt, maakte in Rotterdam deel uit van de juniorenselectie van de AA Drink Basketball Academy. Onder de toenmalige jeugdcoach Erik Braal werd het team in 2001 kampioen van Nederland en veroverde met de NBB-beker bovendien de dubbel. Uit die spelersgroep stroomde voormalig teamgenoot Arvin Slagter door naar de hoofdmacht van Rotterdam Basketbal.

Na het behalen van deze titel vertrok de inwoner van Barendrecht echter naar de oudste jeugd van het Nijmeegse Eiffel Towers om vervolgens weer over te stappen naar Cape Holland. In Den Helder kwam Theeuwkens in de competitie 2004-2005 in twaalf wedstrijden tot een gemiddelde van precies een punt per duel. Dit seizoen kwam de 1.90 meter lange guard door blessureperikelen nog maar nauwelijks in actie. Eenmaal hersteld, bleek de financiële situatie in Den Helder echter dermate slecht dat het bestuur van de stichting het team van Cape Holland terugtrok uit de vaderlandse eredivisie.

Theeuwkens start in het tweede team van Rotterdam Basketbal, het AA Drink Talent Team van coach Iwan Esajas, dat in de promotiedivisie uitkomt. In onderling overleg met general manager Burhan Alibegovic en coach Erik Braal zal worden bekeken wanneer de guard ook voor de trainingen van de nummer vier van de eredivisie zal worden uitgenodigd.
---



Ingezonden persbericht