Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Tweede jaar van Theaterweekenden door Carla Veldhuis

ZELHEM - Theaterevangelisatie, dans in de kerk en de bijbel, het schrijven en uitvoeren van christelijke dramastukken: iedereen tussen 16 en 45 jaar die hierin actief is of er interesse voor heeft, kan begin 2006 zijn hart ophalen tijdens twee Theaterweekenden georganiseerd door de bekende christelijke artieste Carla Veldhuis. Van vrijdag 6 t/m zondag 8 januari en van vrijdag 3 t/m zondag 5 februari zullen deze gehouden worden op Vakantiepark & Conferentiecentrum De Betteld in Zelhem (Gld.). Deelnemers kunnen kiezen uit de hoofdvakken aanbiddingsdans, streetdance, jazzdans en drama. Daarnaast zullen er verschillende workshops gegeven worden over o.a. klassieke en moderne dans, de bijbelse visie op dans en drama, het schrijven van dramastukken, theaterbelichting en vlaggen. De lessen worden verzorgd door Carla Veldhuis en andere ervaren docentes, die zelf ook een dans- of dramabediening hebben. De kosten voor het complete weekend zijn E59,50; dit is inclusief verblijf, maaltijden en het programma. Meer informatie en opgave kan via www.theaterweekend.nl, of telefonisch via de receptie van De Betteld (0314-627200).

Carla Veldhuis is al 17 jaar actief in theaterevangelisatie. Als tiener kwam ze tot bekering door middel van een dramastuk waarin het evangelie werd gepresenteerd. Op de bijbelschool "Vorming & Actie" kreeg ze al snel de leiding over de theaterafdeling. Van hieruit ontwikkelde zich een indrukwekkende bediening in drama, dans en creatieve evangelisatie. Momenteel toert Carla met het Carla Veldhuis Drama Team door Nederland met het danstheater "Waardeloos?" Daarnaast verzorgt ze regelmatig seminars over drama en spreekt ze in diverse kerken en jeugdkerken.

Nadat het eerste Theaterweekend in januari 2005 al snel helemaal volgeboekt was, is er besloten om in 2006 twee weekenden te houden om het grote aantal belangstellenden allemaal de gelegenheid te geven om te komen. De deelnemers van de Theaterweekenden kunnen kiezen uit 6 hoofdvakken: aanbiddingsdans (niveau beginners of niveau gevorderden), streetdance, jazzdans of drama (beginners of gevorderden); alle vakken worden gegeven door docenten die allen onderwijzen vanuit hun persoonlijke ervaring en expertise. In elke les zal de docent ernaar streven om de leerlingen stukjes aan te leren, die mee naar huis genomen en doorgegeven kunnen worden.

Op zaterdagmiddag zullen er workshops zijn over o.a. vlaggen, clowning en theaterbelichting. Tijdens het weekend is er ook gelegenheid om te kijken naar elkaars zelfgeschreven dramastukken. Dagelijks wordt er geopend met een tijd van aanbidding, gebed en het openen van de Bijbel. Het hele weekend zal in het teken staan van het aanbidden van God en het verkondigen van het evangelie door middel van je kunstvorm.



Ingezonden persbericht