Ingezonden persbericht

Amsterdam, december 2005

"Als je kunt delen dan kan je in liefde leven", de levens-kunst van Harry van Gestel (Reusel 1953), een bevlogen kunstenaar.

Van zaterdag 7 januari tot en met dinsdag 10 januari 2006 stelt SothebyŽs Amsterdam een uitgebreide verzameling van schilderijen van de kunstenaar Harry van Gestel ten toon. De tentoonstelling is van 10 tot 4 uur geopend, SothebyŽs De Boelelaan 30 te Amsterdam. Tijdens de tentoonstelling zal het eerste boek over het leven en werk van Harry van Gestel worden gepresenteerd. Max Hemelraad, directeur Business Development SothebyŽs, heeft het voorwoord voor dit prachtige overzichtswerk geschreven. "De veelvoud aan ŽboodschappenŽ die Harry van Gestel in de afgelopen decennia heeft gecreëerd tonen hoe veelzijdig hij als kunstenaar is. Zijn werken kunnen niet als een specifieke stroming gelabeld worden: de schilderijen zijn groot en klein, nu eens kleurrijk en soms zacht in pastel, dan weer een explosie van kleur en ingewikkeld qua compositie, soms minimaal waarbij één penseelstreek alles zegt." De enorme variëteit in al zijn schilderijen maakt Harry van Gestel zo boeiend als kunstenaar en een bezoek aan deze tentoonstelling meer dan waard. De tentoonstelling geeft de bezoeker een uitstekende indruk van het grote en grootse oeuvre van Harry van Gestel.

Bij het zien van de schilderijen van Harry van Gestel voel je meteen de kracht en de energie van het werk. De levenslust en wilskracht spatten in vele kleuren van het doek en raken je diep in je hart. "De kunstwerken die ik maak zijn bedoeld om te delen met onze medemensen. In ieder doek zit een emotie van mijzelf. Deze emotie kan een toeschouwer opnieuw beleven, of sterker: men ervaart zijn of haar eigen emotie bij het werk. Dit is de reden dat ik geen titels geef aan mijn werken. Het is aan de kijker zelf wat hij of zij hier in ziet en hierbij ervaart. Ik wil graag de mensen weer laten voelen en ervaren, mijn schilderijen zijn bedoeld om emoties en ervaringen los te maken!", aldus de kunstenaar. "Elk jaar stel ik kunstwerken ten behoeve van een aantal goede doelen ter beschikking. Deze werken worden door SothebyŽs geveild en de opbrengst komt ten goede aan goede doelen zoals BIO-Kinderrevalidatie, de Nierstichting, CliniClowns, de Nederlandse Kankerstichting. Door mijn kunst te ŽdelenŽ krijgen andere mensen weer nieuwe mogelijkheden, dat vind ik belangrijk", aldus Harry van Gestel.Zijn werken bevinden zich in bedrijfscollecties en particuliere collecties, nationaal en internationaal. Daarnaast is een aantal werken opgenomen in museale collecties. Harry van Gestel en zijn partner Maui Reple zijn de drijvende krachten achter de GAIA-gallery of Art gevestigd aan de Torensteeg 3 in Amsterdam, waar werk van beiden ten toon is gesteld.

Tentoonstelling Harry van Gestel
7,8, 9 en 10 januari 2006, van 10 tot 16 uur
SothebyŽs, De Boelelaan 30, 1083 HJ Amsterdam, Nederland



Ingezonden persbericht