Politie Zeeland


---


O-77-2006 Hardrijders moeten rijbewijs inleveren
Tijdens surveillance van de videoauto zijn vrijdagmiddag de rijbewijzen ingevorderd van twee hardrijders.
Rond 13.15 uur werd de video-auto op de A58 ter hoogte van Goes met hoge snelheid voorbij gereden door een 48-jarige automobilist uit de gemeente Gilze-Rijen. Zijn snelheid werd geklokt op 174 km waarna de automobilist een stopteken kreeg en aan de kant werd gezet. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij moest tevens zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km te hard reed.
Rond 15.00 uur werd op de Westeindsedijk in Borssele een 21-jarige automobilist uit de gemeente Veere aan de kant gezet. Hij behaalde met zijn auto met aanhangwagen een snelheid van ruim 120 km in gebied waar echter 60 km is toegestaan. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en ook hij moest zijn rijbewijs afgeven.

W-78-2006 Rijbewijs ingevorderd bij alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op de Kerkstraat in Vlissingen is vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit die plaats.
Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd hij na verhoor met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.