3 e persbericht van vrijdag 6 januari 2006

Eindhoven, 06-01-2006 o Berichten uit de regio

Valkenswaard: Man en vrouw aangehouden in politiebureau

De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur in het politiebureau aan de Waalreseweg een man van 44 jaar uit Valkenswaard en een vrouw van 43 jaar uit Eindhoven aangehouden. Ze waren in het bureau om bij het verhoor van hun zoon te zijn. Die werd gehoord in verband met een vernieling waarbij hij mogelijk betrokken was. Toen de vrouw een politie-agente begon uit te schelden, werd zij gevorderd het bureau te verlaten. Ze weigerde dat, en sloeg de agente enkele malen met een tas op haar hoofd. Toen ze daarop werd aangehouden, bemoeide de man uit Valkenswaard zich er mee. Hij wilde de vrouw ontzetten en gebruikte daarbij geweld tegen de agente. Vervolgens werd ook hij aangehouden. De man en de vrouw zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Auto weg bij proefrit

Een zilvergrijze Mercedes Benz E 280 CDI is vrijdagmiddag rond 14.30 uur verdwenen bij een proefrit. De wagen had het garage-kenteken FH-84-82. De man die de wagen had meegenomen voor een proefrit, is niet meer teruggekomen naar het garagebedrijf aan de Luikerweg.

Luyksgestel: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Dorpstraat heeft de politie vrijdag 119 overtredingen geconstateerd. Tussen 15.00 en 18.00 werden 1050 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Someren: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Slievenstraat zijn twee antieke klokken en een ouderwetse platenspeler weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdag 10.00 uur en vrijdag 15.00 uur. Een bovenluik aan de voorkant van de woning is opengebroken.

Son: Snelheidscontroles in 30-km-zones

De politie heeft vrijdag weer op snelheid gecontroleerd in enkele 30-kilometer-zones in het dorp. Tussen 8.00 en 9.15 uur kregen vier automobilisten een bekeuring omdat ze te hard reden op de Boslaan. De hoogst gemeten snelheid was 59 km/u; dat kost de bestuurder 137 euro. Van 14.45 tot 16.45 uur werd gecontroleerd op de De Bontstraat. Daar kregen vijf bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 53 km/u.