BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 13 december 2005

BNN brengt vijftal documentaires in bnn-docu
Vanaf maandag 9 januari van 23.30 uur tot 23.45 uur brengt BNN de serie BNN-Docu. Met een lengte van maximaal 15 minuten, onderwerpen die zich middenin de belevingswereld van jongeren afspelen en een hedendaagse filmstijl presenteren Patrick Lodiers, Sophie Hilbrand, Christel van der Meer, Ester Gould, Hans Pool en Maaik Krijgsman hun BNN-Docu. Met de serie BNN-Docu wil BNN samen met producent Pieter van Huijstee (Johan Cruijff, Un Momento Dado en God is my DJ) de documentaire toegankelijk maken voor een jong, breed publiek. Jongeren voelen zich vaak niet of onvoldoende aangesproken door het huidige documentaire-aanbod. Vooral door de keuze van onderwerp, de personages en de stijl van filmen. De eerste documentaire is Sloop van Patrick Lodiers. Sloop is een korte documentaire over het einde van twee schoorstenen. De enorme stilte waarin de slopers hun voorbereidend werk doen staat in schril contrast met de explosie en de val van de pijpen.

Op 16 januari volgt de BNN-docu Mam van Sophie Hilbrand en cameraman Stijn van Santen. Hierin volgen zij de Surinaamse Joel die samen met zijn drie broers en zijn door een Fries' echtpaar geadopteerde zus vertrekt naar Suriname. Voor het eerst gaan zij hun echte moeder ontmoeten. Zij heeft nooit voor hen kunnen zorgen, omdat ze verslaafd was en op straat leefde. Inmiddels zit zij in een opvanghuis. Als de vrouw voor het eerst in haar leven haar vrijwel volwassen kinderen ziet is dat een grote schok. En niet alleen voor haar. Voor Sophie Hilbrand was dit haar eerste documentaire: 'Ik vond het ontzettend spannend om te proberen in minder dan 15 minuten het verhaal van Joel en zijn familie te vertellen. De opwinding en het drama van de eerste ontmoeting met je echte moeder.'

Na Sloop en Mam volgen; Beest van Christel van der Meer, Adreline van Ester Gould en Pijn van Hans Pool en Maaik Krijgsman .

Deze producties kwamen tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.