Gemeente Tiel


Verkeer Teisterbantlaan via noodweg

Deze week start een aannemer in opdracht van de gemeente met de aanleg van een bergbezinkbassin in de Teisterbantlaan. Vanaf 9 januari 2006 kan er geen verkeer meer over de weg en komen er omleidingen via een noodweg aan beide zijden van de Teisterbantlaan. Het verkeer moet ongeveer zes maanden gebruik maken van deze noodweg.

Er komen twee noodwegen. Voor elke richting wordt achter de bomen langs over het bestaande voetpad één rijbaan gemaakt. Op sommige plaatsen is te ruimte te krap en zullen enkele bomen (6 stuks) gekapt moeten worden. De rijbaan wordt stevig uitgevoerd in asfalt of met betonplaten. Een omleidingsroute via andere wegen is helaas niet mogelijk vanwege de verkeersdrukte en de transporten van de industrie aan de Papesteeg.

Bergbezinkbassin
De Teisterbantlaan wordt opengebroken voor de plaatsing van een bergbezinkbassin. Een bergbezinkbassin is een betonnen bak van 10 bij 60 meter onder de grond die deel uit maakt van het rioolstelsel. In de bak wordt overtollig regenwater tijdelijk opgevangen en gefilterd. Het schone water kan daarna de sloot in en het vuil blijft in de bak achter. In Tiel komen acht van deze bakken. Het is één van de maatregelen uit het waterplan dat de gemeente en het waterschap Rivierenland onlangs hebben vastgesteld. In dit plan staan afspraken hoe we in de toekomst met bijvoorbeeld onze riolering om willen gaan.

Wat gebeurt er nog meer
De betonnen bak komt in de Teisterbantlaan onder de weg te liggen. Daarnaast worden in de Burgemeester van Welderenstraat, Burgemeester Altenastraat en de Nieuwe Tielseweg riolen vervangen door grote buizen. Om de riolen te kunnen vervangen, worden delen van de straat afgesloten. Omdat het woonstraten zijn, komt er geen omleidingsroute. Behalve voor fietsers die door de Burgemeester Altenastraat rijden. Zij worden via de Burgmeester van Lidth de Jeudelaan of via de Teisterbantlaan geleid.

Speciaal logo
Alle activiteiten die voortkomen uit het Integraal Waterplan worden ondersteund door een speciaal logo: Waterwerk Tiel. Het logo staat straks ook op de borden bij de Teisterbantlaan en staat symbool voor een beter waterbeheer.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 12 december 2005