Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

----------

Sterren stralen op Wine Professional 2006

Tal van nationale en internationale coryfeeën op het gebied van wijn en gastronomie verlenen hun medewerking aan de vierde editie van Wine Professional, de interactieve vakbeurs voor de serieuze wijnprofessional uit de horeca en vakhandel. De beurs vindt plaats van 9 t/m 11 januari, gelijktijdig met de eerste drie dagen van de Horecava.

Kwaliteitswijnen en Fine Food uit de hele wereld

Meer dan 100 exposanten en participanten staan op de beursvloer. In het wijnsegment een veelomvattend scala aan importeurs van naam uit Nederland en België, uiteenlopend van de traditionele, breed georiënteerde wijnhandel, tot de moderne, kleinschalige wijnkoper gespecialiseerd in één bepaald wijnland. Samen presenteren zij het grootste assortiment kwaliteitswijnen dat ooit in Nederland bijeen is gebracht. Inclusief tal van primeurs, nieuwe oogstjaren en bijzondere cuvées. Wijnen van niveau vragen om bijpassende gastronomische producten. Daarom ruimt Wine Professional opnieuw meer plaats in voor een gevarieerd aanbod aan Fine Food.

Medewerking van gevestigde culinaire grootheden en opkomende talenten

Een doorlopend activiteitenprogramma op drie verschillende theaters, met presentaties, thematische wijn(-spijs)proeverijen en masterclasses, vormt net als de voorgaande jaren een uniek onderdeel van Wine Professional.

M.m.v. o.a.:


- Ron Blaauw, patron-cuisinier restaurant Ron Blaauw, 2 Michelinsterren, lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise


- Jacob Jan Boerma, patron-cuisinier restaurant De Leest, 1 Michelinster, lid van Les Patrons Cuisiniers, Belofte v/h Jaar 2005, GaultMillau, Meest Belovende Talent Benelux, Miljonair Magazine 2006


- Gert-Jan Cieremans & Edwin van de Goor, restaurant Seinpost, 1 Michelinster


- Pascal Jalhaij, patron-cuisinier restaurant Chatillon


- Edwin Kats, Executive Chef de Cuisine restaurant La Rive (Amstel Interconti), 1 Michelinster


- Erik van Loo, Chef de Cuisine restaurant De Zwethheul, 2 Michelinsterren, lid Alliance Gastronomique Néerlandaise

Befaamde wijnmakers en producenten, o.a.:


- David Baverstock (Esporão, Portugal)


- Fred Loimer (Weingut Fred Loimer, Oostenrijk)


- Euan Mckay (Symington Family Port Companies, Portugal)


- François Mitjaville (Tertre Rôteboeuf, Roc de Cambes, Bordeaux)


- Dirk Niepoort (Niepoort, Portugal)


- Florent Baumard (Loire)


- Telmo Rodriguez (Spanje)

Highlights o.a.:


- De Gouden Eeuw: 5 jaargangen Château d'Yquem - De koning onder de Franse dessertwijnen, voorzien van een innovatieve culinaire context door eigenzinnig kooktalent Ron Blaauw.


- Château Mouton Rothschild: Op de proeftafel verschijnen de jaargangen 2002, 2001, 1999, 1995 en 1989 van deze topwijn uit de Bordeaux, op verrassende wijze gecombineerd met een viertal innovatieve gerechten gecreëerd door jonge Chinese Chefs.


- Masterclass Alvaro Palacios door A. Palacios: Een van de grote pioniers van de Spaanse wijnstreek Priorat, produceert de fameuze L' Ermita. Geproefd worden ondermeer de jaargangen 1997, 1998, 2000, 2001.


- Boutique Wines from Canada - N.a.v. de fameuze proeverij bij De Librije van eind vorig jaar opnieuw een selectie bijzondere wijnen uit Canada, voor een groot deel nog niet verkrijgbaar in Nederland.


- Masterclass Dom Pérignon & Kaviaar


- Penfolds Culinary Trophy - Kick-off van een unieke wijn-spijscompetitie voor professionals en amateurs ter gelegenheid van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Australië. Chefs en sommeliers aangesloten bij Jeunes Restaurateurs d'Europe-leden zetten de toon in een wervelende gastronomische introductie. (Great Greapes Wine/ KLM/Albert Hein/Proefschrift)

Diamond Awards

De Gastronomische Groote Club, een nieuw platform van producenten en leveranciers van gastronomische topproducten, reikt maandag 9 januari om 18.30 uur Diamond Awards uit voor bijzondere prestaties op gastronomisch gebied.

Wine Professional 2006

Organisatie: The Wine & Food Association i.s.m. Amsterdam RAI en Horecava

Openingstijden: 9 t/m 11 januari 2006, 12.00 - 18.00 uur

Locatie: Amsterdam RAI - Europa Foyer

Uitgebreide informatie: www.thewinesite.nl

Toegangsbeleid

Wine Professional 2006 is uitsluitend toegankelijk voor horeca- en wijnprofessionals. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u zich registreren via het registratieformulier op www.thewinesite.nl Gelieve dit formulier uit te printen alvorens het te verzenden, en het mee te brengen bij uw bezoek aan Wine Professional; dit scheelt tijd bij de toegangscontrole. Houd er rekening mee dat bij de entree tevens als legitimatie om een uittreksel van de Kamer van Koophandel gevraagd kan worden.

----------



Ingezonden persbericht