Provincie Groningen

januari tot 1 september 2006 Werkzaamheden Westelijke Ringweg - Hoendiep van 9 januari tot 1 september 2006 20 december 2005

Maandag 9 januari start de Provincie Groningen met een ingrijpende klus aan de Westelijke Ringweg in Groningen. Deze werkzaamheden zullen voor het verkeer tot 1 september 2006 gevolgen hebben. De werkzaamheden zijn onder te verdelen in twee perioden 9 januari - 1 februari (sloop viaduct) en 1 februari - 1 september (ongelijkvloers maken kruispunt Hoendiep). Voor beide perioden gelden specifieke omleidingsroutes. In het najaar 2005 zijn er diverse voorbereidende werkzaamheden aan de Westelijke Ringweg uitgevoerd. Inmiddels ligt er een weg klaar - parallel aan de huidige Westelijke Ringweg - waar het verkeer tijdens de werkzaamheden in 2006 overheen geleid wordt.

De periode 9 januari - 1 februari
In deze periode is er op de Westelijke Ringweg geen verkeer mogelijk op het traject Peizerweg (Noord) en het kruispunt Hoendiep (Zuid) vice versa. De meubelboulevard Peizerweg is - vanuit de richting Vrijheidsplein - normaal bereikbaar. Het verkeer komende uit de richting Vrijheidsplein richting meubelboulevard Hoendiep wordt omgeleid via de Paterswoldseweg. Het verkeer uit het noorden richting meubelboulevard Peizerweg wordt tevens omgeleid via de Paterswoldeseweg. Het doorgaande verkeer op de Westelijke ringweg wordt omgeleid via de Ring van Groningen.

De periode 1 februari tot 1 september 2006
In deze periode is er geen kruisend verkeer mogelijk op het Hoendiep. Dat betekent dat het voor wegverkeer (ook fietsers, voetgangers en bussen!) niet mogelijk is om het kruispunt over te steken in de richting Hoogkerk/Centrum West vice versa. Het doorgaande verkeer op de Westelijke ringweg gaat via een tijdelijke weg welke parallel ligt aan de huidige Westelijke ringweg. De meubelboulevard Hoendiep is via een tijdelijke aansluiting bereikbaar. Het verkeer vanuit Hoogkerk richting Centrum-West vice versa wordt omgeleid via de Metaallaan-Frieschestraatweg. Ook fietsers kunnen het kruispunt niet oversteken. Hiervoor geldt als omleiding Frieschestraatweg-tunnel Westelijke Ringweg - Atoomweg -Hoendiep. Ook in deze periode geldt hier het dringende advies voor het doorgaande verkeer om zoveel mogelijk de Ring rond Groningen te nemen.

Informatie over omleidingsroutes
Bovenstaande omleidingsroutes zijn slechts een indicatie van de meest opvallende omleidingsroutes. Alle omleidingsroutes staan vanaf eind december vermeld op www.ringgroningen.nl Vanaf 2 januari liggen op de belangrijkste aanrijroutes richting Groningen in diverse benzinestations en bij enkele gemeentehuizen, bibliotheken en VVV's folders met de omleidingsroutes. In de afgelopen maanden heeft de Provincie Groningen veel aandacht besteed aan het geven van informatie aan omwonenden en bedrijven.

Aftrap werkzaamheden
Op vrijdagmiddag 6 januari om 15.00 uur geeft gedeputeerde van Verkeer en Vervoer de heer Musschenga samen met de voorzitters van de meubelboulevards Hoendiep (D. Vogd) en Peizerweg ( J. Kruit) op het viaduct van de Westelijke Ringweg het symbolische startsein voor deze ingrijpende klus. Vertegenwoordigers van buurtverenigingen en bedrijven zijn hier ook voor uitgenodigd.

30 december 2005