Gemeente Hoorn


Riolering De Huesmolen wordt vervangen

Persbericht d.d.: 29 december 2005

Op maandag 9 januari gaat Schot Infra in opdracht van de gemeente van start met groot onderhoud aan de riolering in het gebied de Huesmolen. Het huidige riool functioneert slecht en veroorzaakt stankoverlast. Het is dan ook noodzakelijk het vuilwaterriool te vervangen en schades aan het hemelwaterriool te herstellen. Tegelijk maakt de gemeente van de gelegenheid gebruik om de rijbaan vanaf de Poortwachter opnieuw te bestraten en het plein bij Deen te voorzien van een nieuwe afwatering en een elektravoorziening voor de markt. Ook komt er nabij de kapsalon een nieuw gemaal en gaan de glascontainers ondergronds.

De werkzaamheden duren tot eind mei en brengen de nodige overlast met zich mee voor de bewoners, de winkeliers en de bezoekers van de Huesmolen. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7.00 en 16.00 uur. Om wille van de veiligheid komen 's avonds en 's nachts hekken rond de werkplek te staan.
Er wordt gestart bij de brug tussen het parkeerterrein voor Deen en de Rabobank. Een klein deel van het parkeerterrein wordt afgezet en de brug zal gestremd zijn. Stap voor stap verschuiven de werkzaamheden daarna in de richting van het zwembad en de apotheek.

Het gemeentebestuur heeft de bewoners en de winkeliers tijdens een informatieavond in november ingelicht over de noodzaak om de riolering in en rond de Huesmolen te verbeteren en de overlast die het werk met zich meebrengt.
Woningen en winkels zullen tijdelijk op een andere manier of minder goed bereikbaar zijn en veel mensen zullen tijdelijk op een andere plek moeten parkeren dan zij gewend zijn. De markt verhuist een aantal weken naar het parkeerterrein bij Intersport. Het riool zelf blijft gewoon in gebruik.

Wie op de hoogte wil zijn van de volledige fasering van het werk, kan terecht op de gemeentelijke website (www.hoorn.nl) en op drie plaatsen in de Huesmolen zelf: de supermarkten Deen en Lidl alsmede in de hal van het cultureel centrum. Daar hangen tekeningen waarop te zien is waar gewerkt wordt en waar men wel en niet kan parkeren. Op deze manier kan iedereen op de hoogte blijven van de voortgang, ook als er vertraging of een wijziging in de planning mocht optreden. De tekeningen hangen vanaf de eerste week van januari in het winkelcentrum en worden regelmatig ververst.
---