Gemeente Roermond

bijeenkomst over actualisering parkeerplan

Op maandag 9 januari 2006 houdt de gemeente Roermond een openbare bijeenkomst over de actualisering van het parkeerplan. Deze vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur in de Tuinzaal van het stadhuis, gelegen aan de Markt 31. Tijdens de bijeenkomst wordt onder leiding van mevrouw Coenen, voormalig burgemeester van Nuth, gediscussieerd over mogelijke oplossingsrichtingen voor het parkeren in en rond de binnenstad van Roermond. In mei 2005 heeft het college opdracht gegeven om de in 1996 vastgestelde parkeerbeleidsnota Parking our business te actualiseren. Een groot aantal nieuwe ontwikkelingen hebben de parkeersituatie in Roermond ingrijpend gewijzigd. Zo is parkeergarage Roercenter gerealiseerd, het Designer Outlet Center geopend, het dynamisch parkeerverwijssysteem in gebruik genomen en is de Markt autoluw gemaakt. Deze ontwikkelingen zijn, samen met landelijke tendensen zoals de stijging van het autobezit, aanleiding tot het herijken van het parkeerbeleid. De actualisering blijft beperkt tot het parkeren van motorvoertuigen. Voor het parkeren van (brom) fietsen is een beleidsplan in voorbereiding.

Vóór de zomervakantie zijn belangstellenden via diverse publicaties gevraagd hun visie en ideeën op het gebied van parkeren in Roermond kenbaar te maken. In de afgelopen periode

zijn de ontvangen reacties geanalyseerd, is een uitgebreide inventarisatie uitgevoerd en zijn de uitgangspunten geformuleerd. Op basis hiervan zijn twee notities opgesteld: Inventarisatie en Uitgangspunten en Wat is al uitgevoerd en oplossingsrichtingen. Vooralsnog komen hier alleen de parkeersituaties in de binnenstad en de schil rondom de binnenstad aan bod.

Het nieuwe parkeerplan moet kunnen rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak. Daarom vindt de gemeente het belangrijk tijdig belanghebbenden te betrekken bij de actualisatie. Zo is een externe klankbordgroep samengesteld, waarin alle relevante maatschappelijke organisaties zijn vertegenwoordigd. Ook deze wordt voor 9 januari uitgenodigd.

De notities zijn hier beschikbaar:
* Parkeernota deel 1(Pdf-document opent in een nieuw venster)
* Parkeernota deel 2 (Pdf-document opent in een nieuw venster)

Publicatiedatum: 03.01.2006 Bijgewerkt: 03.01.2006