Amsterdam RAI

50e Horecava: veel horecanieuws op jubileumeditie

Een halve eeuw Horecava vraagt om terugblikken en vooruitkijken. Begonnen met 90 deelnemers in 1957 is Horecava al jaren dé horecavakbeurs, met dit jaar zo'n 600 deelnemers. Vele nieuwe evenementen op de beursvloer kijken naar Toen & Nu. Een kleine greep: de Nationale Kampioenschappen Koken en Gastvrijheid met op woensdag de Gouden Koksmuts, het innovatieve Restaurant 50 met de nostalgische kaart en Galerie Toen & Nu. Bijzonder zijn ook het Strandpaviljoen, Food & Trend Plein met de laatste interieurtrends en de Australische keuken. Bovendien vindt tijdens de eerste 3 dagen het gastronomische wijnevenement Wine Professional plaats. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek en in het bijzonder voor de volgende bijeenkomsten op maandag 9 januari:

Persbriefing Horecava Jubileumonderzoek 9.30 - 10.00 uur in de Parkfoyer Wat vinden we van de horeca van pakweg dertig jaar geleden. En vinden we dat de keuken in de Nederlandse horeca erop vooruitgegaan is? Natuurlijk kijken we bij de 50e verjaardag van Horecava terug naar een halve eeuw Nederlandse horeca. Samen met het bekende onderzoeksbureau Foodstep presenteren we de meest opvallende resultaten uit het Horecava Jubileum Onderzoek.

Officiële opening Horecava en Wine Professional 10.30 - 11.30 uur, in de Forumzaal

. Toen & Nu: Sylvana Simons praat met het Horecavateam, Pascal Jalhaij van restaurant Chatillon en Marco Westmaas, Elzenduin Beach over de Nederlandse horeca. . Nationale Huiswijn Competitie, georganiseerd door The Wine & Food Association (van Wine Professional). Winnaars in drie categorieën: (Eet-)Café/Brasserie, Restaurant en Elite-Restaurant. . Horecava Innovation Award, de prijs voor de beste innovatie in de branche. Zestien bijzondere producten zijn genomineerd: zoals een zelfdenkend kookcentrum, kroonkrukperforator voor rietjes, draadloze terrasverlichting, een bonbon voor chocolademelk en een kunstwerk als onderbord.

Perslunch Toekomst eten in de Nederlandse Horeca 12.00 - 12.45 uur in de Parkfoyer Het bedrijfschap Horeca & Catering presenteert de resultaten van een trendstudie over eten in de restaurant- en fastfoodsector. Opvallende veranderingen in de out-of-home markt. Fun food, functional food, slow food, casual dining. Nieuwe formules en concepten spelen in op de wensen van de veeleisende consument. Een overzicht van alle trends.

Daarnaast zijn er meer activiteiten dan ooit op de beursvloer, waaronder: East Meets West maandag 9 januari 13.00 - 14.30 uur
Topkoks Jonnie Boer, Cees Helder en Edwin Kats koken met beroemde chef-koks uit China die voor het eerst in Europa zijn. Kijk bij deze kookdemonstratie wat andere kooktechnieken en kruiden met hetzelfde hoofdingrediënt doen.

Tonijn Festijn dinsdag 10 januari 12.30 - 15.00 uur
Een tonijn van 300 kg komt rechtstreeks van Schiphol aan op Horecava. Na vervoer over de beursvloer wordt de vis verwerkt tot sushi door Paul Fagel en Michel Lambermon.

Recordpoging Champagnetoren bouwen woensdag 11 januari 17.00 uur Om het Guinness Book of Records te halen, moet de toren 7 meter hoog worden. Robert ten Brink zet om 16.30 uur het laatste glas van de 36.000 glazen. De glazen worden verkocht ten behoeve van het Emma Kinderziekenhuis.

Perskamer en parkeren

Tijdens deze Horecava is de perskamer Parkhal geopend. Hier krijgt u op vertoon van uw perslegitimatie toegang tot bovengenoemde activiteiten. Voor aanmelding voor bovengenoemde activiteiten, voor uitgebreide informatie over Horecava en een parkeerplaats, kunt u contact opnemen met de afdeling Press & PR van Amsterdam RAI, Anita Kanters, tel.: 020 - 549 1536, mobiel 06-5425 5354 of e-mail: a.kanters@rai.nl. Horecava 2006 is van 9 tot en met 12 januari geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De perskamer is maandag 9 januari om 9.00 uur al geopend.


---- --