Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 3 januari 2006

Opening nieuwe studio Den Haag FM 92,0

Het 100% Haagse radiostation Den Haag FM 92,0 opent op maandag 9 januari een gloednieuwe studio in het centrum van de stad. In het luxueuze winkelcentrum 'Haagsche Bluf' zal worden uitgezonden vanuit een glazen studio. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om ook naar radio te kijken.

De studio zal vanaf maandag permanent worden gebruikt. De opening van de studio betekent ook de start van de nieuwe programmering van Den Haag FM 92,0. Na het bestaande Haagse Ochtendradio volgt van 10 tot 15 uur het nieuwe programma 'Studio Haagsche Bluf', de Haagse dag live op de radio. Tussen 18 en 19 uur 'Zware Kost'. Hierin neemt de winnaar van de Haagse Promotieprijs, Gerard van den IJssel, het nieuws van de dag door.

De avondprogrammering wordt ook aangevuld, op korte termijn met de 'Haagse Beatnach', de Haagse muziekscene van de jaren 1965 - 1985 en met '100% dansensjans' een programma vol Nederlandstalige muziek.

Winkelcentrum Haagsche Bluf is enkele jaren geleden door projectontwikkelaar Geste Groep opgebouwd. Het gebied kenmerkt zich door het grote open plein met daarop diverse kopieën van bestaande oude gevels in Den Haag, een kopie van een Venetiaanse toren en twee oude Franse fonteinen. De nieuwe studio bevindt zich achter een gevel waarvan het origineel aan de Denneweg te vinden is. In 1898 is dat verbouwd als toonzaal voor een smederij.

Stadsomroep Den Haag is naast Den Haag FM, ook verantwoordelijk voor de kabelkanalen Den Haag FM 95,9 en 106,8, Den Haag TV en het radiostation voor jongeren FunX.

/////