Gemeente Breukelen


Start bouwerkzaamheden Markt-Dannestraat aanstaande

Het terrein aan de Markt en Dannestraat in Breukelen is klaar om bebouwd te worden. Nu het college, begin december, een besluit heeft genomen over het bezwaarschrift en daarbij de bouwvergunning voor de supermarkt van Albert Heijn, winkels en bovenwoningen in stand heeft gelaten, is de ontwikkelaar voornemens om op korte termijn met de bouw te beginnen. De ontwikkelaar geeft hiermee te kennen het volste vertrouwen te hebben in een goede afloop van de procedure.

Mede afhankelijk van de weersomstandigheden zal de ontwikkelaar vanaf maandag 9 januari met de werkzaamheden voor de bouw aan de Markt-Dannestraat beginnen. De werkzaamheden zullen in hierbij eerste instantie bestaan uit het uitvoeren van diverse grondwerken.

Voor de gemeente betekent dit dat een eerder genomen verkeersbesluit uitgevoerd zal worden. Dit verkeersbesluit houdt in dat de openbare parkeerplaatsen, rond het bouwterrein, langs de Dannestraat komen te vervallen. Op de plek van de parkeerplaatsen zal een loopstrook worden afgezet. Hierdoor kunnen voetgangers zonder overlast van de bouw of het overige verkeer hun weg vervolgen van de Markt naar de Kerkbrink.

Het exacte moment van daadwerkelijke effectuering van dit verkeersbesluit, c.q. de uitvoering van deze maatregelen, is afhankelijk van de feitelijke start van de bouwwerkzaamheden en de daarvan te verwachten overlast.