Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 5 januari 2006

Persbericht/uitnodiging

Wethouder Koster rijdt mee op vuilniswagen

Maandagmorgen, 9 januari 2006, helpt wethouder Koster mee met het inzamelen van het huishoudelijk afval. Om 9.00 uur zal ze voor het gemeentehuis op de vuilniswagen stappen om mee te rijden op de nieuwe inzamelroute. De route gaat o.a. door de oostkant van Zuidwolde.

Wethouder Koster hoopt veel grijze containers aan de kant van de weg aan te treffen, als teken dat de huishoudens goed op de hoogte zijn van de nieuwe inzamelroutes.

Sinds 1 januari 2006 zijn de inzamelroutes voor de grijze en groene afvalcontainers in gemeente De Wolden gewijzigd. De inzameling is verspreid over alle dagen van de week, waardoor er goedkoper kan worden ingezameld. Dit heeft voor de inwoners van de gemeente een verlaging van de afvalstoffenheffing met ongeveer tien euro tot gevolg.

Het vuilnis wordt nog steeds wekelijks opgehaald. In de even week wordt de grijze container voor restafval geleegd, in de oneven week de groene container voor het gft-afval. De inzameldagen zijn alleen voortaan per deel van de gemeente verschillend. Daarbij blijft er wel sprake van een vaste dag in de week voor het aanbieden van de containers.

Meer informatie over de nieuwe inzamelroutes van de afvalcontainers is te vinden op www.dewolden.nl onder de rubriek 'actueel'.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: U bent van harte uitgenodigd voor het fotomoment van wethouder Koster op de vuilniswagen; maandag 9 januari 2005 voor het gemeentehuis om 9.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Voorlichting, tel. (0528) 378 239.

---- --