Gemeente Westerveld


6-1-2006
Westerveld zet Panda in bij controle brandveiligheid

Maandagochtend 9 januari, om ongeveer 11 uur, zal het brandweerkorps van de gemeente Westerveld een nieuwe brandweerauto onthullen. Een model waar je niet zo snel aan zult denken bij een brandweerauto: een Fiat Panda.
De auto zal gebruikt worden voor werkzaamheden van de oefencoördinator en voor controles op het gebied van brandveiligheid. Westerveld is de eerste gemeente die een Panda voor deze taken van de brandweer inzet.

Controles
De auto vervangt het voormalige voertuig van de Officier van Dienst van het korps. De Panda wordt onder meer ingezet voor controles op het gebied van brandveiligheid. Deze controles voert de gemeente uit om de veiligheid van gebruikers en bewoners van panden te waarborgen. De auto zal ook gebruikt worden door de oefencoördinator van de brandweer. Zij gebruikt hem voor het voorbereidende werk bij oefeningen, zowel in Westerveld als in gemeente de Wolden.

Brandweerrood
De Panda is herkenbaar uitgevoerd als brandweerauto, met striping en uitrusting, en is natuurlijk uitgevoerd in brandweerrood. Brandweer Westerveld vindt het belangrijk dat al hun voertuigen herkenbaar zijn, zodat duidelijk wordt dat de brandweer op vele fronten actief is. Naast hulpverlening en het blussen van branden houdt de brandweer zich ook veel bezig met oefeningen en brandpreventie, waar deze nieuwe auto ook voor gebruikt zal worden. De brandweer van Westerveld zal de auto met enig spektakel bij het gemeentehuis in Havelte presenteren.

Panda
Het brandweerkorps van de gemeente heeft gekozen voor de Fiat Panda omdat zij goede ervaringen heeft met de andere dienstautoâs van de gemeente. Die zijn van hetzelfde merk. Verder scoort de Panda erg gunstig in vergelijking met andere autoâs van die klasse. Er is gekozen voor de uitvoering Panda 1.2 Dynamic.