Gemeente Berkel en Rodenrijs


Herman Pruiskens, "Vrijwiller van het jaar"
Tijdens de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2006 heeft burgemeester De Goeij - Smulders de jaarlijkse vrijwilligersprijs uitgereikte aan Herman Pruiskens van Wielervereniging "De Pedaalridders".

De commissie heeft gemeend deze prijs aan hem toe te kennen vanwege zijn enorme betrokkenheid bij de jeugd. De heer Pruiskens is bijna dagelijks in de weer voor de wielervereniging: op dinsdag- en donderdagavond geeft hij training aan de jeugd, op zaterdag en zondag gaat hij met een bus vol fietsen en jeugdleden naar de wedstrijden. In de winter is hij op vrijdagavond met de jeugdleden op de wielerbaan. Op woensdagmiddag en -avond en op de zaterdag geeft hij spinningtraining. Hiernaast knutselt hij fietsen in elkaar zodat ieder kind een fiets op maat heeft. Zijn leven staat in het teken van wielrennen en de jeugd.

Er waren in 2005 nog acht genomineerde kandidaten:
1. Mevrouw J. Rozema - Huizinga voor haar jarenlange inzet voor het Nederlandse Nederlandse Rode Kruis.

2. De heer Jos van Opstal, vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalvereniging en stichting Paul Johannes XXIII.
3. Piet Tetteroo voor zijn vrijwilligersbijdrage in de Katholieke Bond van Ouderen.

4. De heer Peet Bloom voor zijn vrijwilligerswerk bij speeltuinvereniging De Kievit.

5. Stichting Muzische Vorming, voorgedragen door R.K. Basisschool De Poolster.
7. Annemieke Koot, instructrice bij Majorettevereniging Atalanta. 8. De heer Van Steenderen, actief vrijwilliger binnen het kerkelijk gebeuren en voorzitter van de cliëntenraad van ZorgCompas Huize St. Petrus.
9. De vrijwilligers van De Paardestal.
Mevrouw De Goeij bedankte alle genomineerde vrijwilligers voor hun enthousiasme en inzet en sprak de wens uit ook in 2006 op hun steun èn die van de vele, niet genomineerde vrijwilligers te mogen rekenen.

Laatste wijziging website: 09 januari 2006
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs