Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 09-01-2006 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT In de Jacob Simon de Rijkstraat vond in de nacht van zondag 8 op maandag 9 januari een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Omstreeks 03.00 uur fietste een 25-jarige man uit Utrecht door de Jacob Simon de Rijkstraat. Plotseling werd er naar de man gefloten en wilde iemand de aandacht van de fietser. De man stopte en vroeg wat er aan de hand was. De man die gefloten had bedreigde vrijwel direct het slachtoffer en doorzocht zijn jas. Uiteindelijk ging de verdachte er met de fiets van het slachtoffer vandoor.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met het district Utrecht noord, 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie zondagmiddag een man aangehouden omdat hij een dag eerder een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel zag rond 12.40 uur een man in de winkel lopen die zij herkenden van een eerdere diefstal. Zaterdag 7 januari had de man kans gezien een navigatiesysteem ter waarde van ruim 900,= mee te nemen. De 36-jarige man uit Utrecht werd aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een jongen aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Door getuigen werd omstreeks 13.10 uur gemeld dat men gezien had dat een jongen een ruit van een geparkeerd voertuig had vernield. De 15-jarige jongen uit Utrecht werd herkend als een jongen uit de buurt. De politie kon de jongen aanhouden. In onderling overleg zal er een regeling voor de schade getroffen worden.

Straatroof

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Balderikstraat een beroving plaats waarbij een man in zijn auto werd beroofd.

Een 61-jarige man uit Waalwijk wilde omstreeks 15.40 uur in zijn auto stappen en uit de Balderikstraat wegrijden. Op het moment dat hij optrok werd zijn rechterportier opengetrokken en griste een tot nu toe onbekende man zijn tas van de stoel weg. In een flits zag het slachtoffer vermoedelijk twee verdachten wegrennen in de richting van Russtraat. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord,

tel.: 0900 88 44.