Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 januari 2006

Door een storing in het systeem is het niet vandaag niet mogelijk om de berichten van Midden- en Noordoost Twente te maken. Onze excuses voor het ongemak.

Zuid-Twente

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed eindigt in sloot

Haaksbergen
Zondag 8 januari omstreeks 18.50 uur krijgt de politie een melding van een auto die in de sloot ligt. Aan de Aaftinksweg in Haaksbergen treft de politie inderdaad een auto aan. De bestuurder, een 44-jarige man uit Haaksbergen vertelt dat hij is uitgeweken voor een dier en op die manier in de berm en vervolgens sloot is beland. De politie neemt een blaastest af. Dan blijkt de man onder invloed van alcohol. Hij is hierop aan gehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,4 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (06-003513)

Doorrijden na aanrijding

Bestuurder onder invloed rijdt tegen boom

Enschede

Zondag 8 januari omstreeks 19.10 uur treft de politie aan de Broekheurne Ring in Enschede een personenauto die op de middenberm van de weg tegen een boom staat. De bestuurder van het voertuig is niet meer aanwezig. Na onderzoek kan de politie even later een 64-jarige Enschedeër aanhouden. De man is onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,5 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (06-003374)

Rijden onder invloed

Man aangehouden wegens rijden onder invloed

Enschede

Maandag 9 januari omstreeks 00.30 uur zag de politie tijdens de surveillance een auto rijden die z'n snelheid verhoogde, zodra er politie in zicht was. Na een korte achtervolging kon de bestuurder op het Transvaalplein worden aangehouden. De bestuurder is een 32-jarige Enschedeër. De ademtest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hij is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,4 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook kreeg hij proces verbaal voor rijden met te hoge snelheid, geen richting aangeven en zonder noodzaak claxonneren. Daarnaast had de man nog een aantal vonnissen open staan, die hij nog moest betalen. (06-003577)

Vernieling

Veelpleger geeft zichzelf aan

Enschede

Zondag 8 januari omstreeks 16.55 uur meldt een 35-jarige Enschedeër zich bij de politie. Hij vertelt dat hij een ruit heeft ingeslagen bij een instelling aan de M.H. Tromplaan. Onderzoek wijst uit dat dit inderdaad het geval is. De man, een veelpleger, zegt dat hij de ruit heeft ingeslagen, omdat hij ontevreden is over de dienstverlening van de instelling. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. (06-003486)

Rijden onder invloed

Auto belandt in sloot

Bornerbroek

Op zondag 8 januari rond 03.30 uur wordt gemeld dat een auto in de sloot is belandt aan de Bornsestraat. De bestuurder, licht gewond, was inmiddels te voet weggegaan en bleek later vanaf de rotonde per auto opgehaald te zijn. De man zou flink hebben gedronken. Ter plaatse werd de zwaar beschadigde auto aangetroffen, deze was komende uit de richting van Borne van de weg geraakt, tegen de slootwand geknald en ongeveer 30 meter verderop tot stilstand gekomen. De auto moest worden afgesleept. Via het kenteken kwam de politie de eigenaar, een 29 jarige Almeloer, op het spoor. Hij werd rond 05.15 aangehouden en gaf direct toe te hebben gedronken en de bestuurder van de auto te zijn geweest. Ook had hij dit zelf telefonisch gemeld. De man werd aangehouden en blies 1,3 tijdens een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (06-003390)

Marita van Loon en Tanja Rijsman: 053-4555588

---- --