Pijnloos computeren: Dutch Design Trading voorkomt RSI

Dutch design trading

Persbericht

Pijnloos computeren: Dutch Design Trading voorkomt RSI

Pijnloos computeren is vanaf heden mogelijk. Dutch Design Trading heeft een ergonomisch ondersteuningsbord voor de laptop en computer ontwikkelt. Het ondersteuningsbord draagt bij aan een ontspannen werkhouding waarbij polsen en handen op een natuurlijke en eenvoudige wijze worden ondersteund tijdens het computeren. Hiermee voorkomt men onnodige spierspanning in handen, polsen, armen schouders en nek, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot RSI. Op dit moment heeft 1 op de 5 werknemers RSI gerelateerde klachten

Werkwijze
Het ergonomische ondersteuningbord maakt een nieuwe manier van werken met de computer of laptop mogelijk. Het toetsenbord van de computer of de laptop wordt in het ondersteuningsbord geschoven, waardoor het de juiste werkhoogte en werkafstand krijgt. Men dient alleen zelf de stoel nog op de juiste hoogte te brengen en zo nu en dan minipauze's te nemen tijden het computeren. Het ondersteuningbord geeft een directe en optimale ondersteuning voor handen en polsen tijdens het computeren wat in een ontspannen werkhouding resulteert. Dit heeft een reducering van RSI-klachten tot gevolg en werkt tevens mede preventief tegen RSI-klachten.

Het ergonomische ondersteuningsbord voor laptop of computer van Dutch Design Trading wordt gefabriceerd door Kera kunststoffen in Son bij Eindhoven. Het ondersteuningsbord is te koop voor 35 euro exclusief BTW te bestellen via www.dutchdesigntrading.com. De prijs is bewust laag gehouden, zodat het product voor iedereen betaalbaar is. "Het belangrijkste is, dat mensen RSI vrij kunnen werken met de computer"(Arie van Dorrestein, Directeur Dutch Design trading.

Ervaringsdeskundige
Ontwerper en directeur Arie van Dorrestein van Dutch Design Trading heeft het bord ontwikkeld nadat hij als gevolg van RSI klachten zijn werk achter de computer niet meer kon uitvoeren. Het bord is door meerdere personen met RSI klachten getest. Men merkte direct een positief verschil als men met het ondersteuningsbord achter de laptop of computer werkzaam was.

Gert Jan Hartog heeft een dwarslaesie, is rolstoel afhankelijk en kan RSI niet erbij hebben. "Ik gebruik de hele dag mijn armen, dus kan ik ze niet te veel belasten, ook omdat ik een baan heb met veel administratieve taken, waardoor ik veel met de computer moet werken. Sinds ik het ondersteuningsbord gebruik heb ik geen last meer van mijn schouders en onderarmen. Ik kan langer dan voorheen achter de laptop werken".

Sonja Dippel (RSI Patiëntenvereniging):"Werken op een laptop geeft krampen in mijn polsen en handen, het ondersteuningsbord maakt werken voor mij op de laptop weer pijnloos mogelijk".