Politie Hollands Midden

Datum: 9 januari 2006

Hillegom Woninginbraak Een bewoner van een woning aan de Eboralaan heeft aangifte gedaan van inbraak en diefstal. Op zaterdag 7 januari werden er uit de woning onder andere sieraden, een digitale camera en een geldbedrag ontvreemd. De technische recherche van Politie Hollands Midden is ingeschakeld om eventueel door de dader achtergelaten sporen te onderzoeken. Mogelijk dat deze sporen in de richting van een verdachte kunnen wijzen.

Hillegom Aanhouding na gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft zaterdag 7 januari, even voor 06.00 uur, een 34-jarige automobilist uit Heemstede aangehouden na een achtervolging in Hillegom en Hoofddorp. Agenten zagen de automobilist en zijn drie inzittenden, omstreeks 05.00 uur, rijden op de Hoofdstraat ter hoogte van het gemeentehuis. De agenten besloten het voertuig te controleren. De bestuurder verhoogde op de Molenstraat echter zijn snelheid. Op de Van den Endelaan verloren de agenten de auto uit het oog. In het centrum en in de omgeving werd gezocht naar de auto, maar deze werd toen niet aangetroffen. Het politiekorps Kennemerland was inmiddels in kennis gesteld en keek eveneens uit naar de auto. Korte tijd later zagen de agenten in Hillegom de auto weer rijden. Opnieuw voerde de bestuurder de snelheid op en ging er vandoor. Een achtervolging volgde over de Hillegommerdijk, via Zwaanshoek en de Bennebroekerweg en vervolgens over de Spieringweg. De hoge snelheid van de auto veroorzaakte bij elke drempel op de weg een vonkenregen. Op de Kruisweg (N201) in Hoofddorp wist de bestuurder wederom aan het zicht te ontsnappen. Agenten van het politiekorps Kennemerland hadden ondertussen al positie genomen op de uitvalswegen. De vier inzittenden werden even later lopend aangetroffen op de Kruisweg. De bestuurder werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hoofddorp. Hier werd een blaastest afgenomen. Het resultaat was 530 ug/l (de limiet is 220 ug/l). Tevens bleek het rijbewijs van de bestuurder sinds 1997 ongeldig te zijn. De auto, die in de omgeving van de Kruisweg was geparkeerd, werd teruggevonden. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, gevaarlijk rijgedrag en het rijden zonder geldig rijbewijs.

Katwijk/Oegstgeest/Leiden/Leiderdorp Woninginbraken

Sinds eind december 2005 hebben er in Katwijk, Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp in de nachtelijke uren diverse diefstallen uit woningen plaatsgevonden, waarbij de woning werd betreden via niet slotvast afgesloten (voor)deuren. De niet afgesloten deuren werden vermoedelijk geopend via de zogenaamde 'hengel' of 'flippermethode'. De politie adviseert bewoners om deuren niet alleen te sluiten, maar ook op het nachtslot te doen, zodat het inbrekers moeilijker gemaakt wordt om binnen te komen. Tevens verzoekt de politie eventuele slachtoffers van dergelijke 'woninginbraken' die nog geen aangifte hebben gedaan om dit te melden bij de plaatselijke politie.

Oegstgeest Woninginbraak In een woning aan de Boonstraat is op vrijdag 6 januari ingebroken. Via de achterzijde zijn dader(s) binnengedrongen en hebben uit de woning een laptop weggenomen. Meerdere kamers zijn doorzocht op waardevolle spullen. Uit een andere kamer werd een fotocamera meegenomen en een aantal woonaccessoires. De bewoner heeft aangifte gedaan, de politie stelt een onderzoek in.

Leiden Woninginbraken en aanhouding Het afgelopen weekend is er weer in verschillende huizen in Leiden ingebroken. Onder andere in een woning aan de Maresingel, de Smidssteeg, de Van der Waalstraat en de Charlotte de Bourbonhof. De bewoners hebben bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Uit de woningen werden onder andere een digitale camera en mobiele telefoons meegenomen. Ook uit de woning aan den Smidsteeg werd een opvallende telefoon meegenomen. De bewoners waren wakker geworden van geluid en hebben direct 1-1-2 gebeld. Na de melding van de inbraak zijn agenten meteen een zoekslag in de omgeving begonnen. Een agent trof op het Stationsplein een man aan die voldeed aan het signalement. Hij was in het bezit van de opvallende telefoon, waarop hij werd aangehouden. De verdachte, een 35-jarige man uit Den Haag, verklaart de telefoon van een andere man gekocht te hebben. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Politie houdt verdachten mishandelingen aan De politie van Leiden onderzoekt een tweetal mishandelingen. Een 23-jarige Leidenaar deed bij de politie aangifte van mishandeling. Hij is op zaterdag 7 januari, omstreeks 04.30 uur, na het uitgaan, op de Turfmarkt door twee jongens mishandeld. De twee verdachten konden even later door agenten aangehouden worden en verklaarden de jongen aangevallen te hebben na een opmerking van zijn kant. De verdachten waren al gespannen, omdat zij tijdens het stappen ook een ruzie hadden gehad, de opmerking was de welbekende druppel. Het mishandelen bestond uit het slaan en schoppen van het slachtoffer. De verdachten is een transactiesom aangeboden á 400 euro per persoon. Mochten zij deze niet betalen dan moeten zij alsnog voorkomen.

Een tweede mishandeling vond op zaterdag 7 januari, omstreeks 02.15 uur, plaats in een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt. Een 27-jarige vrouw uit Leiden heeft aangifte gedaan van mishandeling. Een man en een vrouw, die een relatie met elkaar hadden, zouden ruzie hebben gekregen in de kroeg. Omdat de vrouw een bierglas pakte besloot de 27-jarige vrouw deze uit haar handen te krijgen om ongelukken te voorkomen. Hierna ontstond er een worsteling, waarbij de verdachte vrouw de Leidse sloeg en schopte, ook moest een andere aanwezige vrouw het ontgelden. Deze vrouw is vermoedelijk door de verdachte geduwd waardoor zij tegen de ruit van de kroeg aanliep en deze kapot ging. De man en de vrouw zijn vervolgens samen vertrokken maar niet zonder eerst een andere ruit met een bierflesje kapot te maken en een fiets in het deurgat te gooien. De verdachten, een 20-jarige jongen uit Leiden en een 19-jarige vrouw uit Schiedam zijn op basis van het signalement later door de ingeschakelde politie aangehouden op de Morsweg.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na tasjesroof Op 1 januari berichtte de politie dat een 17-jarige meisje uit Zwammerdam op de President Kennedylaan in de nacht van 31 december op 1 januari van haar tasje was beroofd. Het meisje reed op haar fiets over de President Kennedylaan toen ter hoogte van de moskee een man haar tasje greep en wegrende in de richting van de Planetensingel/ Venusstraat. Het meisje zat achterop een fiets terwijl een ander 19-jarig meisje uit Alphen fietste. Beiden kon destijds geen goed signalement afgeven. Op 5 januari meldde de 19-jarige dat zij de man had gezien in het winkelcentrum van Alphen. Op basis van het signalement konden agenten de man, een 25-jarige Alphenaar, in het winkelcentrum van Alphen aanhouden. De verdachte wordt op maandag 9 januari aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na bedreiging en mishandeling

De politie heeft zaterdag 7 januari in de vroege ochtend een 14-jarige jongen uit Hoofddorp en een 27-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 22-jarige Alphenaar. De Alphenaar kreeg bij het krantenverdeelcentrum aan de Troubadourweg ruzie met de twee verdachten. De oudere sloeg de Alphenaar in het gezicht. Hierna zouden beiden de Alphenaar verbaal hebben bedreigd. De Alphenaar heeft direct de politie gebeld waarna de twee ter plaatse werden aangehouden.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vernieling auto's

De politie heeft zaterdag 7 januari omstreeks 02.50 uur twee Alphenaren van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van auto's in de omgeving van de Stationsstraat. Een getuige belde de politie toen gezien werd hoe de jongens een autoruit insloegen op de Stationsstraat. De verdachten werden op het Raoul Wallenbergplein aangehouden. Op de Stationsstraat, de Hoflaan en de Prins Hendrikstraat werden tien auto's aangetroffen waarvan de spiegels waren omgeklapt. Drie van de spiegels waren daadwerkelijk kapot. Met één van de spiegels werd de ruit van de auto ingeslagen.

Ammerstol Aanhouding na overlast

De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 8 januari een 23-jarige Gouwenaar aangehouden na diverse meldingen van overlast. De man had op de Capellelaan, omstreeks 05.30 uur, bij diverse woningen aangebeld en geld gevraagd. De politie heeft de man aangehouden voor de overlast en voor het zich niet kunnen legitimeren.

Bergambacht Aanhoudingen na vernieling fietsen

De politie heeft zondag 8 januari drie jongen van 18 en 19 (2) jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan fietsen bij het busstation op de Burgemeester Uilkensstraat omstreeks 06.00 uur. Getuigen belden de politie nadat gezien werd hoe de drie de fietsen vernielden. Een fiets werd opgetild en op de weg gegooid. Ter plaatse zagen de agenten twee fietsen op de rotonde liggen. Vier lagen er op de grond in het bushokje. De fietsen bleken zwaar beschadigd te zijn. Zo was van één fiets de voor- en achterverlichting, de jasbeschermers, de kettingkast, het achter- en voorspatbord en het stuur vernield. De politie verzoekt eigenaren van een vernielde fiets aangifte te doen in het politiebureau in Schoonhoven of in Lekkerkerk.

Bergambacht/ Lekkerkerk Bekeuringen bij verkeerscontrole

De politie heeft zaterdagmorgen, 7 januari, op de Reinier Bloklaan in Lekkerkerk een tractorbestuurder een stopteken gegeven toen uit zijn aanhanger diverse stukken hout vielen. De aanhanger was hoog beladen en niet afgedekt met een net of een zeil. De bestuurder kreeg een boete van 200 euro voor afvallende lading. Tevens werden tijdens een controle op de Lekdijk-West in Bergambacht twee bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogstgemeten snelheid was 79 km/u. De toegestane maximumsnelheid hier is 60 km/u.

Gouda Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar drie woninginbraken. De inbraken vonden plaats in de middag of avond van vrijdag 6 januari in woningen aan de Ravelstraat, de Watermolenhoek en de Fluwelensingel. Bij de inbraken werden diverse goederen gestolen waaronder geld, mobiele telefoons, een videocamera, een dvd-speler en een laptop. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Tasjesroof

Een 35-jarige vrouw uit Gouda werd vrijdagmiddag 6 januari op de Ridder van Catsweg het slachtoffer van een tasjesroof. De vrouw was, rond 17.50 uur, bezig om haar kinderen in de auto te zetten. Haar handtas had ze even aan de op het trottoir staande buggy gehangen. Twee jongens op een bromfiets of scooter reden daar langs, pakten de tas en verdwenen ermee in het donker. In de tas zaten diverse goederen zoals rijbewijs, kentekenbewijs, mobiele telefoon, portemonnee en een bankpas. De vrouw deed aangifte bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

Gouda Aanrijding

Op vrijdag 6 januari ontstond, rond 20.35 uur, een aanrijding tussen een bromfietser en een auto op de kruising Wachtelstraat met de Hoge Gouwe en het Bolwerk. De bestuurder van de bromfiets, een 16-jarige jongen uit Gouda, had daarbij vermoedelijk het rode verkeerslicht genegeerd. Een 50-jarige automobilist uit Gouda die juist bij groen licht optrok werd vervolgens door de bromfietser aangereden. De bromfietser die klaagde over zijn rug werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Recalcitrante jongen aangehouden

De politie hield op zaterdag 7 januari, rond 02.45 uur, op de Wijdstraat een 18-jarige jongen uit Gouda aan. De jongen wilde ondanks herhaalde vorderingen van agenten daar niet vertrekken en wist het de agenten wel te vertellen. Hij maakte deel uit van een groep jongeren waarvan cameratoezicht zag dat ze op de Zeugstraat met elkaar aan het vechten waren. Volgens hen was er echter niets aan de hand en was het dollen met elkaar. De agenten sommeerden de groep te vertrekken. De Gouwenaar vond dit kennelijk niet nodig en gedroeg zich recalcitrant naar de agenten toe. Deze besloten hem daarop te vorderen te vertrekken. Ook daar reageerde hij niet op waarna hij werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal. In de loop van de zaterdag werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Schoonhoven Verdachte mishandeling aangehouden

De politie hield op zaterdagmorgen 7 januari een 46-jarige man in zijn woning in Schoonhoven aan. Een 20-jarige vrouw, buur van de man, deed bij de politie aangifte tegen de man omdat deze haar zonder aanleiding in het gezicht zou hebben geslagen. Dit gebeurde kort voor de aanhouding van de man op het Lafontainepad. De man fietste de vrouw achterna, blokkeerde haar weg en gaf haar een klap in het gezicht. Vermoedelijk is een langlopend burenconflict debet aan dit incident. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man. In de middag werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Zevenhuizen Verdachte mishandeling aangehouden

De politie hield op zaterdag 7 januari, rond 02.00 uur, op de Dorpsstraat een 23-jarige man uit Zevenhuizen aan. Een 17-jarige jongen uit Waddinxveen was door de man op de Dorpsstraat in zijn gezicht geslagen. Hij liep daardoor een bebloede lip op en was even buiten westen geraakt. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Vermoedelijk was een woordenwisseling tussen de twee in een uitgaansgelegenheid aan de Dorpsstraat de aanleiding voor dit incident. De Zevenhuizenaar kreeg een proces-verbaal. Hij werd in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --