Heuvelrug 10.30 uur

Utrecht, 09-01-2006 o Nieuwsbericht district Heuvelrug

Politie rondt onderzoek vechtpartij af

LANGBROEK De politie heeft een onderzoek afgerond naar de vechtpartij op 29 oktober in Langbroek. Tijdens dit onderzoek zijn vier aangiften van openlijke geweldpleging opgenomen. Zeven personen zijn als getuigen gehoord, als ook vier Amersfoorters (18 en 19 jaar) als verdachten.

Tijdens een voetbalwedstrijd tussen SVL uit Langbroek en de Posthoorn uit Amersfoort, ontstond onenigheid. Na een overtreding in het veld, waarbij een 19-jarige Amersfoorter en een 44-jarige inwoner van Langbroek betrokken waren, vonden verschillende reservespelers het nodig om het veld te betreden. Direct kwam het tot een treffen tussen beide spelersgroepen. Tijdens de vechtpartij werden drie inwoners van Langbroek (39, 42 en 44 jaar) geslagen en geschopt; twee van hen raakten zelfs tijdelijk bewusteloos. Zij deden bij de politie aangifte van openlijk geweld. Ook van een 19-jarige Amersfoorter is aangifte van openlijk geweld opgenomen.

De verklaringen van getuigen en betrokkenen liepen uiteen. Wel is duidelijk geworden dat fel gevochten is. Enkele getuigen langs de lijn hebben zelfs een beroep op slachtofferhulp gedaan. De politie heeft het dossier ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. Aan alle vier de verdachten is inmiddels een transactie aangeboden. Als zij die niet betalen, moeten zij voor de rechter verschijnen