Rijn & Venen, 10:40 uur

Utrecht, 09-01-2006 o Nieuwberichten district Rijn & Venen

Woninginbrekers betrapt

MAARSSEN Zondag 8 januari betrapte een getuige inbrekers die hun slag wilden slaan in een woning aan de Kennedylaan.

De vrouw zag omstreeks 15.20 uur dat twee jongens bezig waren met een inbraak. De vrouw rende richting de inbrekers en verjoeg ze hiermee. Ze liepen vervolgens weg richting Arienslaan.

Signalementen: twee jongens van ongeveer 16 jaar oud, licht getinte huidskleur, lengte ongeveer 1.70 meter en een normaal postuur. Eén van de verdachte droeg een zwarte jas, de ander een bruine. Eén van hen had een lichtblauw mutsje op.

Getuigen kunnen bellen met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Bromfietser gewond

WOERDEN Een 16-jarige Woerdenaar raakte zondag gewond nadat hij achterop een automobilist reed.

De jongen reed omstreeks 18.00 uur op zijn bromfiets over de kruising Kievitstraat Meeuwenlaan. Een 18-jarige automobilist uit Woerden reed op dat moment uit de richting van de Rembrandtlaan ook op de kruising en wilde afslaan. De bromfietser reed hierachter en kon vermoedelijk niet meer op tijd afremmen. Hij botste op de auto, kwam ten val en liep onbekend letsel op. Hij is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd.

Alcoholcontrole

WOERDEN Zondagavond hield de politie van 21.00 tot 22.00 uur een alcoholcontrole op de Hollandbaan. In totaal moesten 114 bestuurders blazen en geen van hen had te veel gedronken.

Dronken snorfietser rijdt tegen slagboom

WOERDEN Een 27-jarige snorfietser uit Woerden heeft in de nacht van zaterdag op zondag eenzijdig ongeval veroorzaakt. De man bleek onder invloed van alcohol.

Omstreeks 03.45 uur kwam de snorfietser in aanvaring met een slagboom voor het parkeerterrein van een discotheek aan de Houttuinlaan in Woerden. De politie merkte dat de man naar alcohol rook, bloeddoorlopen ogen had en met dubbele tong sprak.

Op het politiebureau wees de ademtest uit dat hij een alcoholgehalte had van 540 ug/l. De snorfietser bekende dat hij ook cocaïne had gesnoven. De man kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd.