Politie Limburg-Noord

Vier onopgeloste zaken in De Gouden Tip

Datum: 09-01-2006
Tijd bericht: 10:59
Plaats: Venlo/Maastricht
In de uitzending van dinsdag 10 januari roept de Limburgse politie de hulp in van de kijkers bij het oplossen van vier zaken:

Zaak 1: Overval op bejaarde vrouw in Heerlen. Op zondag 4 december wordt een 82-jarige vrouw, die met haar rollator op weg naar huis is, in Heerlen op straat overvallen. Ze is hierbij gevallen en heeft verwondingen opgelopen. Nadat de twee daders haar van haar tas beroofd hebben, zijn ze gevlucht. In de uitzending zal de politie getuigen vragen die deze overval, dan wel in de omgeving iets gezien hebben, zich te melden.

Zaak 2: Straatroof in Tegelen.
Op vrijdag 9 december wordt een man bij een pinautomaat in Tegelen slachtoffer van straatroof. Hij wordt hierbij mishandeld en heeft verwondingen opgelopen. De twee daders hebben de pincode van de bankpas geëist, echter het slachtoffer heeft deze niet afgegeven. Nadat de daders de portemonnee van het slachtoffer hebben weggenomen, zijn ze gevlucht. In de uitzending worden camerabeelden van de daders getoond. De politie hoopt dat aan de hand van deze beelden de daders herkend kunnen worden.

Zaak 3: Gewapende overval op winkel in Ubachsberg, gemeente Voerendaal.
Op dinsdag 20 december wordt het filiaal van Schlecker in Ubachsberg overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen wordt de winkelmedewerkster gedwongen de kassa te openen. Nadat de dader het kleingeld, dat zich in de kassa bevindt heeft weggenomen, heeft hij de winkel verlaten. De politie vraagt getuigen zich te melden die in de omgeving van de winkel iets gezien hebben.

Zaak 4: Overval op tankstation in Kerkrade. Op zaterdag 24 december wordt het Avia tankstation aan de Nieuwstraat in Kerkrade overvallen door één dader. Een medewerkster van het tankstation wordt onder bedreiging gedwongen het aanwezige geld in de kassa, een bedrag van circa
1.500,-- euro, af te geven. In de uitzending wordt deze zaak gereconstrueerd.
De politie hoopt dat kijkers met behulp van deze informatie kunnen helpen de zaak op te lossen.

Teksten en foto's van deze uitzending staan op de internetsite www.degoudentip.tv
Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie heeft over één van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 -- 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief) bellen.