Gemeente Doesburg


week 02-2006

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 11 januari 2006, week 2.

OPENBARE VERGADERINGEN
Vergaderingen raadscommissie.
De commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu vergadert op woensdag 11 januari a.s. in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur; gesproken zal worden over o.m. de volgende punten:

* een rapportage over de actualisering van de diverse bestemmingsplannen;

* het aangaan van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst Natuur en Milieu Educatie met de gemeente Zevenaar;

* beantwoording vragen van D 66 over brief van de Vogelwerkgroep Stad en Ambt Doesborgh van december 2005.

Voor nadere informatie kunt u bellen met W. Stoppels, 481320.

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders Wekelijks elke dinsdagochtend vergadert het college van burgemeester en wethouders. Aan de hand van een agenda met bijbehorende ambtelijke adviezen bespreekt het tal van uiteenlopende onderwerpen, waarover standpunten moeten worden ingenomen en besluiten genomen. In zijn eerste collegevergadering van het nieuwe jaar, op dinsdag 3 januari jongstleden, hebben burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:

* Op basis van een vergelijking tussen verschillende offertes voor handhaving en controle op het gebied van m.n. parkeren heeft het college besloten om voor de komende jaren een nieuw contract af te sluiten met Rial Services.

* Met het bestuur van de Stichting Anadolu Moskee (Oranjesingel) zal overleg plaatsvinden over herplant van een inmiddels gekapte moerbeiboom en over een beplantingsplan voor m.n. het gebied tussen de moskee en de Lage Linie.

* Het college heeft een regeling vastgesteld voor de instelling, samenstelling en taken van een Seniorenraad. Deze Seniorenraad is een adviesorgaan namens de oudere inwoners van Doesburg, bedoeld om hen breed te vertegenwoordigen en hun belangen te behartigen bij allerlei beleidsvoornemens en uitvoeringsregels op verschillende gemeentelijke terreinen.

* Omdat er nogal wat verzoeken bij het gemeentebestuur binnenkomen tot aankoop van stukken openbaar groen, wil het college de bestaande gedragslijnen en criteria voor de beoordeling van die verzoeken aanpassen en enigszins verruimen. Volgens het college geven de bestaande criteria onvoldoende ruimte en houvast bij het eventueel honoreren van verzoeken.

BOUWEN EN WONEN
Vrijstellingsprocedure tijdelijk slibdepot Den Helder (kruising N338/N317)
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken het volgende bekend. Met ingang van donderdag 12 januari 2006 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen het ontwerpbesluit op het verzoek van het Waterschap Rijn en IJssel om een tijdelijke vrijstelling ex artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Noord ter inzage. Het ontwerpbesluit heeft betrekking op de realisatie van een tijdelijk slibdepot nabij de kruising N338 en N317, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie B, nummer 3130.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende bovengenoemde periode kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Uw zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Doesburg, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, de heer A. Putker.

OVERIGE VERGUNNINGEN
Wet op de Kansspelen
Op 16 december 2005 is aan de Dolle Duvel, Ooipoortstraat 11/13 te Doesburg in het kader van de Wet op de kansspelen vergunning onder voorwaarden verleend voor het aanwezig hebben van twee kansspeelautomaten.

Kapvergunningen
De volgende kapaanvraag is ontvangen en ligt ter inzage: Magnolialaan 66: een berk, ontvangen 29 december Voor de volgende boom is een kapvergunning verleend: Molengaarde 45: een weymouthden, verstuurd 30 december, met herplantplicht.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

WET MILIEUBEHEER
Wet verontreiniging oppervlaktewateren
Burgemeester en wethouders van Doesburg en de dijkgraaf en heemraden van het Waterschap Rijn en IJssel maken het volgende bekend. Er is een aanvraag ontvangen van het Waterschap Rijn en IJssel voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het oprichten van een tijdelijk slibdepot gelegen ter hoogte van de kruising van de provinciale autowegen N338 en N317 in Doesburg, kadastraal bekend Gemeente Doesburg, sectie B, nummer 3130. Deze aanvraag wordt gecoördineerd behandeld met een gelijktijdig ontvangen aanvraag voor een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren voor het lozen van hemelwater, drainagewater en retourwater op oppervlaktewater.
Het voornemen bestaat om op de aanvraag voor een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren positief te beschikken onder het stellen van voorschriften. Op de aanvraag voor een vergunning op grond van de Wet milieubeheer is het college van B&W voornemens gedeeltelijk negatief te beschikken; de vergunning wordt gedeeltelijk geweigerd voor wat betreft de opslag van baggerspecie klasse 3.

U kunt de ontwerpbeschikkingen, de beide aanvragen en overige stukken die van belang zijn inzien van 12 januari 2006 tot en met 22 februari 2006 op de volgende plaatsen:

* het stadhuis van Doesburg, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg, op maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur;
* het kantoor van het Waterschap, Liemersweg 2 in Doetinchem elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur, alsmede buiten kantooruren na telefonische afspraak.

Tijdens kantooruren blijft het mogelijk de stukken in te zien totdat de termijn is verstreken waarbinnen tegen de definitieve beschikking beroep kan worden ingesteld.
Zienswijzen over de inhoud van de ontwerpbeschikkingen, kunnen gedurende de inzagetermijn schriftelijk of mondeling kenbaar worden gemaakt.

* Schriftelijke zienswijzen over de ontwerp-beschikking Wet milieubeheer moeten worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van Doesburg, Postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de cluster REO, mevrouw M. van Merrebach, (0313) 481367.

* Schriftelijke zienswijzen over de ontwerp-beschikking Wet verontreiniging oppervlaktewateren moeten worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van het Waterschap Rijn en IJssel, Postbus 148, 7000 AC Doetinchem. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met unit Vergunningverlening en Handhaving, de heer ing. F.F. Hermsen, telefoon (0314) 369768.

Inlichtingen
Voor informatie over de ontwerpvergunning Wet milieubeheer kunt u zich richten tot de gemeente Doesburg, mevrouw M. van Merrebach, telefoon (0313) 481367.
Voor informatie over de ontwerpvergunning Wet verontreiniging oppervlaktewateren kunt u contact opnemen met het Waterschap Rijn en IJssel, unit Vergunningverlening en Handhaving, de heer ing. F.F. Hermsen, telefoon (0314) 369768 (technische aspecten) of mevrouw mr. D.T.W. Elderman, telefoon (0314) 369751 (juridische aspecten).

OVERIGE MEDEDELINGEN
Aan de bewoners van het zuidelijk Molenveld:
Wijkraad Zuidelijk Molenveld Doesburg presenteert zich. Eind 2005 is ook in de wijk Zuidelijk Molenveld een wijkraad opgericht. De wijkraad gaat de belangen van de bewoners van deze wijk behartigen. De problemen waar de wijkraad zich onder andere mee bezig gaat houden zijn:
inrichting van de wijk, verkeersmaatregelen, zwerfvuil, enzovoort. Maar ook als de wijk een andere, positieve, impuls nodig heeft zal de wijkraad zich hiervoor inzetten.
De wijkraad wil graag met u als wijkbewoner kennismaken op maandag 16 Januari aanstaande en onder het genot van een kopje koffie of thee met u van gedachten wisselen over deze wijk. Op deze manier willen we het nieuwe jaar inluiden.
Alle bewoners van de wijk Zuidelijk Molenveld worden van harte uitgenodigd op maandag 16 januari a.s. van 19.00 tot 20.30 in de kantine van Speeltuin Kindervreugd, Marijkelaan 1.