Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 09-01-2006 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Beroving fietser

HAGESTEIN In de nacht van zaterdag op zondag 8 januari werd een 17-jarige jongen in zijn woonplaats slachtoffer van een beroving.

De jongen fietste omstreeks 04.30 uur via de Stuartweg over de Lange Dreef naar Hagestein. Op een zeker moment werd de jongen ingehaald door een donkerkleurige vierdeurs personenauto met drie inzittenden. Na het viaduct De Kuil stopte de auto en stapte een bijrijder uit. De bijrijder bedreigde de fietser met een wapen en dwong hem zijn persoonlijke bezittingen af te staan. Hierna reed het drietal door richting Vianen.

Signalement bijrijder: blanke jongen met kort blond haar, 19 21 jaar oud, ongeveer 1.80 1.85 meter lang, normaal postuur. Hij was gekleed in een blauwe sweater met capuchon en een grijze broek.

De bestuurder was ongeveer 21 jaar oud en had donker kort haar en donkere ogen.

Weet u meer over deze overval? Belt u dan met de politie van het district Lekstroom, op tel: 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel: 0800-7000.

Woninginbreker aangehouden

NIEUWEGEIN Zondagavond 8 januari hield de politie een 22-jarige woninginbreker uit Nieuwegein aan. Twee andere verdachten konden ontkomen.

Omstreek 21.30 uur kreeg de politie de melding van getuigen dat drie verdachten bezig waren met inbreken in een woning aan de Braamgaarde. De agenten gingen naar het adres en zagen dat drie mannen die aan het opgegeven signalement voldeden, ervan door gingen. Eén van hen kon de pas worden afgesneden en werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het onderzoek naar de twee andere verdachten wordt voortgezet.

Ruzie in café

NIEUWEGEIN Twee mannen (25 en 18) uit Nieuwegein zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in verband met een ruzie in een café aan de Herenstraat in Nieuwegein. Daarbij werd een ruit ingeslagen en zagen enkele bezoekers dat een man een vuurwapen toonde.

Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding van problemen in het café. Toen de agenten arriveerden waren de daders inmiddels vertrokken in een auto. Ook enkele vrouwen die tot hun gezelschap behoorden, waren weggereden in een auto.

De auto van de daders werd even later teruggevonden op het Wenckebachplantsoen. Met een machtiging doorzocht de politie de woning van de eigenaar van de auto aan de Sluyterslaan. Daarbij werd niemand aangetroffen. Tijdens een zoektocht door de flat werden de twee verdachten aangehouden.

De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De auto werd in beslag genomen, maar werd weer vrijgegeven toen onderzoek niets opleverde. De 25-jarige man heeft een voorschot van 400 euro betaald als schadevergoeding voor de ruit.