Gemeente Langedijk


Intentieovereenkomst revitalisering winkelcentrum Broekerveiling 09 januari 2006

Om meer zicht te krijgen op de haalbaarheid van het project wordt in 2006 begonnen met het ontwikkelen van een zogenaamd Masterplan. In het Masterplan worden de verschillende aspecten die een rol spelen bij de revitalisering met elkaar geïntegreerd. Daarbij moet onder andere worden gedacht aan woningbouw, commerciële en niet-commerciële voorzieningen, verkeer, milieu, parkeren en de financieel-economische haalbaarheid. Ook wordt binnen de kaders van het Masterplan onderzocht op welk sociaal-, maatschappelijk- en politiek draagvlak de ontwikkelingen kunnen rekenen.

De haalbaarheidsstudie duurt ongeveer 1 jaar. Tijdens deze fase worden verschillende belanghebbenden betrokken bij het proces. Onder andere wordt van gedachte gewisseld met de eigenaar van het winkelcentrum, de omwonenden en de gevestigde ondernemers.

Op het moment dat tussen partijen overeenstemming is over het Masterplan wordt gestart met de opstalontwikkeling. Daarna kunnen de plannen worden gerealiseerd. We zijn dan echter wel minimaal twee jaar verder.