Ingezonden persbericht


Persbericht

RIVAS ZORGGROEP CENTRALISEERT ORGANISATIEPROCESSEN MET ORACLE E-BUSINESS SUITE

Nieuwe ICT-omgeving gericht op optimale ondersteuning van de brede zorgverlening

De Meern, 9 januari 2006 - Rivas Zorggroep, een stichting die diverse vormen van zorg en dienstverlening aanbiedt in het verzorgingsgebied van Gorinchem tot Vianen, van Leerdam tot Papendrecht, gaat Oracle E-Business Suite inzetten voor het ondersteunen van de secundaire processen. De diverse zorgafdelingen die samenkomen binnen de groep worden hierdoor beter ondersteund en de groep krijgt volledige managementinformatie tot zijn beschikking.

Binnen Rivas Zorggroep zijn 5.500 medewerkers en 1.100 vrijwilligers werkzaam. De brede zorg- en dienstverlening van de groep heeft betrekking op jeugdgezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening, thuiszorg en dienstverlening, verpleeg- en verzorgingshuiszorg en ziekenhuiszorg. Ter ondersteuning van de onderdelen financiën, ICT, facilitair (inkoop en logistiek), techniek en HRM/Salaris heeft Rivas Oracle E-Business Suite aangeschaft.

Door een groot aantal fusies wordt de ICT-omgeving van Rivas Zorggroep gekenmerkt door een diversiteit aan applicaties. Deze sluiten onvoldoende op elkaar aan, waardoor processen niet altijd met optimale efficiency verlopen. De beslissing om een geïntegreerd platform te gaan inzetten was dan ook met name ingegeven door de behoefte processen beter te integreren en gerichtere sturingsinformatie te krijgen. Doordat zorgmaterialen bijvoorbeeld sneller en gerichter aangevraagd en besteld kunnen worden in Oracle E-Business Suite, wordt ook de zorgverlening beter ondersteund.

Na een uitgebreide leveranciersselectie koos Rivas Zorggroep voor Oracle E-Business Suite vanwege de goede aansluiting op de bestaande processen binnen de organisatie. Daarnaast zorgt de functionaliteit van het platform ervoor dat de beheerskosten drastisch gereduceerd kunnen worden, zodat de oplossing ook uit economisch oogpunt erg aantrekkelijk is. "We hebben inmiddels een aantal workshops gedaan waar de belangrijkste gebruikers de processen getoetst hebben aan de Oracle E-Business Suite en daarin is absoluut bevestigd dat het pakket goed past bij onze organisatorische processen", licht Peter Smithjes, hoofd ICT van Rivas Zorggroep, toe.

De implementatie van Oracle E-Business Suite vindt plaats in 2006 en in januari 2007 wordt de applicatie in gebruik genomen.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.

Ingezonden persbericht