Politie Gelderland-Zuid

Verdachte mishandeling krijgt dagvaarding

Bommelwaard, 09-01-2006 o De politie heeft het onderzoek naar de mishandeling op het voetbalveld in Alem inmiddels afgerond. De verdachte moet zich binnen kort verantwoorden bij Justitie in Arnhem.

Het onderzoek naar de mishandeling die op 25 september vorig jaar plaatsvond, tijdens een wedstrijd tussen twee voetbalclubs, is eind december afgerond. Bij de wedstrijd liep een 33-jarige man uit Kerkdriel een gecompliceerde beenbreuk op. Na de ziekenhuisopname heeft de man aangifte gedaan bij de politie van ernstige mishandeling.

Tijdens het uitgebreide politieonderzoek zijn een groot aantal getuigen gehoord van beide clubs. Een 21-jarige man uit s-Hertogenbosch kon daarna getraceerd worden als verdachte. De man ontkende tijdens het politieverhoor dat er sprake is geweest van opzettelijke mishandeling. Op verzoek van Justitie zijn na dit verhoor nog enkele spelers gehoord door de politie.

Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de verdachte op 28 december een dagvaarding gekregen. Het politiedossier is vorige week ingezonden naar Justitie (Auteur 01).