Politie Flevoland

Politie Flevoland on Tour

Flevoland, 09-01-2006 o De aftrap van de politiekaravaan trok zaterdag ondanks de kou grote belangstelling. Op het Stadhuisplein in Lelystad (s morgens) en het Redeplein in Dronten (s middags) konden de inwoners van beide plaatsen een kijkje nemen bij de ruim 20 verschillende voertuigen die de politie had uitgestald.

Vingerafdrukken afnemen. De jeugd maakte veel gebruik van de mogelijkheid om een politiemotor van de surveillancedienst of het VerkeersTeam of de boot van de Milieuafdeling te beklimmen. Er werden vingerafdrukken afgenomen, de jeugd mocht op een ME-er uitproberen hoe een wapenstok en een ME-schild werkten, de speurhond bleek een sociale goed aaibare hond te zijn, en in de auto van Bewaking & Transport werd geconstateerd, dat opsluiten ook echt opsluiten betekent. Veel belangstelling trokken ook de medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), die met twee paarden demonstreerden hoe deze edele viervoeters ingezet worden bij demonstraties en rellen.

Speurhond De honderden belangstellende volwassenen maakten van de gelegenheid gebruik om zich door de bij de voertuigen behorende politiemensen uitgebreid te laten informeren over alle mogelijke politie-onderwerpen. Hiermee werd de doelstelling van Politie Flevoland on Tour, meer contact en wederzijds begrip tussen politie en inwoners, volledig gehaald.

Naast de politiekaravaan werd zaterdag aan een twintigtal Flevolanders extra aandacht besteed. Deze Flevolanders, die allen in het afgelopen jaar een klacht tegen de politie hadden ingediend, kregen in het IBT-trainingscentrum van Politie Flevoland in Almere een programma voorgeschoteld, waarin de mogelijkheden en onmogelijkheden, de keuzes en dilemmas, van het politiewerk duidelijk naar voren kwamen. De klagers mochten ook zelf aan de oefeningen deelnemen en konden zo ervaren dat ook politiewerk niet altijd zo eenvoudig is als het eruit ziet.

Politiemotoren

De politiekaravaan Politie Flevoland on Tour komt komende zaterdag op De Deel in Emmeloord (10.00 12.30 uur) en bij winkelcentrum Het Urkerhard op Urk (13.30 16.00 uur). Iedereen, jong en oud, is hier van harte welkom. En als het koud is, is er voor iedereen weer koffie en zelfgemaakte snert.

Me-er