Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 09-01-2006 o Persberichten District II

KLAP IN HET GEZICHT
GORINCHEM De politie heeft zondagavond 8 januari een 18-jarige jongeman uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op de Gildenweg in Gorinchem. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 39-jarige man uit Gorinchem. De 18-jarige werd in een café aan de Gildenweg boos. Hij had een woordenwisseling met zijn vader die ook in het café was. Toen de 39-jarige de boel wilde sussen kreeg hij een klap in het gezicht. Hij hield er een dikke lip aan over. Het slachtoffer heeft aangifte van mishandeling gedaan. De verdachte werd na verhoor heengezonden door de politie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GETUIGEN BEROVING GEZOCHT
GORINCHEM - Zondagochtend 8 januari omstreeks 03.00 uur zijn twee vrouwen na het uitgaan lastig gevallen door drie jongens en één van hen, een 18-jarige vrouw uit Gorinchem, werd van haar fiets beroofd. De vrouwen reden op het Paardenwater, komende uit het centrum, toen zij achterna gefietst werden door drie jongens. Zij riepen dat de vrouwen moesten stoppen, maar dat deden de vrouwen niet. Daarna dwongen de jongens de vrouwen stil te staan en intimideerden het tweetal. Eén van de jongens pakte de fiets van de 18-jarige en kiepte die in het water. Vervolgens gingen de jongens er vandoor. De politie is op zoek naar het drietal en naar getuigen van het voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM De politie heeft in de vroege morgen van maandag 9 januari een 33-jarige man uit Gorinchem aangehouden in een woning aan de Colvenierstraat. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw (33) meerdere keren hebben mishandeld. Zij heeft aangifte gedaan. De man werd ingesloten en zal nader worden gehoord.