Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 09-01-2006 o Persberichten District I

GESTOKEN
DORDRECHT De politie heeft een 19-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. Zij kreeg op maandagmorgen 9 januari 2006 een woordenwisseling met een 21-jarige man uit Dordrecht. Dat gebeurde buiten op straat op de M. Harpertsz Trompweg in Dordrecht. Op een gegeven moment stak ze de man. Deze raakte gewond aan zijn hand en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Agenten die in de buurt waren gingen direct achter de vrouw aan. Zij fietste weg maar na een korte achtervolging volgde haar aanhouding. Waarschijnlijk ligt de oorzaak voor het incident in de relationele sfeer.

IN ZEVEN WONINGEN INGEBROKEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT In zeven woningen aan het Banckertplein is afgelopen zondag 8 januari ingebroken. Uit alle woningen is geld en zijn goederen weggenomen. De inbraken vonden s middags plaats. Tijdens de inbraak waren geen bewoners thuis. De dader(s) kwamen binnen door de deur te forceren. Inmiddels hebben vijf gedupeerden aangifte gedaan van inbraak. De andere twee bewoners zijn verzocht om ook aangifte te doen. Wat er precies is weggenomen in de woningen moet nog in kaart worden gebracht. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Getuigen die zondagmiddag 8 januari iets verdachts hebben gezien op het Banckertplein worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 8 januari een 17-jarige jongen aangehouden in de Meindert Hobbemastraat. De politie zag tijdens het surveilleren de jongen op zijn fiets rijden. Zijn voorlicht deed het niet. De agenten wilden de jongen staande houden. Daarop ging hij ervandoor. Toen de agenten hem in de Meindert Hobbemastraat nogmaals verzocht te stoppen, gooide hij zijn fiets op de grond en rende weg. Een agent wist hem in de kraag te vatten. De fiets van de jongen bleek gestolen. Na verhoor kwam naar voren dat de vader van de 17-jarige de fiets via internet had gekocht voor zijn zoon. De pa (55) kwam naar het politiebureau en legde een verklaring af. Hij deed afstand van de fiets. De rechtmatige eigenaar van de fiets is in kennis gesteld. Vader en zoon zijn later heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

FLESSENTREKKERIJ
ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagavond 8 januari een 20-jarige man uit Haarlem aangehouden in een restaurant aan de Karel Doormanlaan. Hij wordt verdacht van flessentrekkerij. Vier mannen en een vrouw kwamen die avond het restaurant binnen. Ze bestelden eten en drinken en nuttigden dit. Later verlieten ze een voor een het restaurant zonder te betalen. De 20-jarige bleef als laatste achter. Toen hij de horecagelegenheid ook wilde verlaten, werd hij tegengehouden door de eigenaar. Hij wilde dat de 20-jarige de rekening van zon 200 euro betaalde maar dit kon hij niet. Daarop werd de politie ingeschakeld die de jongen insloot. De eigenaar van het restaurant heeft aangifte gedaan.

Later op de avond zijn de overige drie mannen en de vrouw aangehouden. De politie kreeg de melding dat er een auto tegen een verkeersbord was gereden op de Antoniuslaan in Hendrik-Ido-Ambacht. De auto was daarna doorgereden. De politie trof de auto op de A15 richting Ridderkerk. De inzittenden werden aangehouden. Het bleek om de drie mannen en vrouw te gaan die eerder de avond weg waren gelopen uit het restaurant zonder te betalen. Het gaat om een 18-jarige man uit Alblasserdam, een 24-jarige man uit Den Haag, een 24-jarige man uit Rotterdam en een 21-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij worden verdacht van flessentrekkerij en het verlaten van de plaats ongeval. Na een nachtje in de cel zijn zij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT De politie heeft maandagmorgen 9 januari een verlichtingscontrole gehouden op de M. Harpertsz Trompweg. De controle was van 07.00 tot 08.30 uur. Er werden zon 80 fietsers gecontroleerd. 15 personen hadden hun fietsverlichting niet in orde en kregen een bekeuring. Het ging om een controle met staandehouding. Daarbij worden de bestuurders staande gehouden en aangesproken.

VIERTAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 8 januari vier minderjarige jongens aangehouden in een zwembad aan de Karel Lotsyweg. Het gaat om drie jongens van 12 jaar en een jongen van 13 jaar, allen uit Dordrecht. Het viertal wordt verdacht van het lastigvallen van een 13-jarig meisje uit Dordrecht. Ze werd in het zwembad onzedelijk betast. Het meisje waarschuwde het zwembadpersoneel dat de politie inschakelde. Het meisje heeft aangifte gedaan. De vier jongens hebben op het politiebureau verteld wat hun aandeel in de betasting was. Zij zijn na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VALSHEID IN GESCHRIFTE
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op zondagmiddag 8 januari een 48-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en het doen van valse aangifte. De man deed op 3 augustus vorig jaar aangifte van diefstal uit zijn schuur aan de Weteringsingel. Er zou een racefiets, zaagbank, kettingzaag en machine zijn weggenomen. De man claimde een bedrag van zon 9000 euro bij de verzekering maar die stelde een onderzoek in. De man bleek te goochelen met de rekeningen van de gestolen goederen. De verdachte werd in verzekering gesteld.

GRAFFITI
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 8 januari twee jongens van 14 en 15 jaar uit Dordrecht aangehouden op het Rudyard Kipling-erf. De twee liepen te spuiten met graffiti. Dit wordt door een buurtbewoner aan de politie gemeld. Op basis van het signalement hield de politie het tweetal aan. Een fles terpentine en een spuitbus werden in beslag genomen. De twee bekenden op het politiebureau ondermeer op een bruggetje en lantaarnpaal te hebben gespoten. Ze zullen een passende straf krijgen. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

OPENBREKEN PARKEERAUTOMATEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondagavond 8 januari op maandag 9 januari twee mannen van 35 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Johan de Wittstraat. De twee worden verdacht van het openbreken van parkeerautomaten in het centrum van Dordrecht. Dit werd gezien door een agent in burger. De twee werden aangehouden. Bij de fouillering van de verdachten werden diverse breekvoorwerpen aangetroffen en een grote hoeveelheid kleingeld. Dit alles is in beslaggenomen en de verdachten werden ingesloten.