Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Hoeksche Waard

Dordrecht, 09-01-2006 o Persberichten District III

VOORKOMEN VAN WONINGINBRAKEN
OUD-BEIJERLAND - De politie waarschuwt inwoners van de Hoeksche Waard voor woninginbraak. De afgelopen tijd is het aantal woninginbraken op het hele eiland aan het stijgen. Inbrekers slaan hun slag met name in het begin van de avond en in het weekend. De politie adviseert om de woning te beveiligen met goed hang en sluitwerk. Bij afwezigheid is het verstandig om altijd verlichting te laten branden. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten of in het zicht liggen.

De politie let ook extra goed op tijdens de surveillance of zij iets verdachts zien. Zo heeft de politie zondagavond 8 januari drie mannen van 20 (2x) en 22 jaar uit Rotterdam aangehouden op de Poortlaan in Oud-Beijerland. Het drietal gedroeg zich verdacht en werd door de politie gecontroleerd. Het drietal bleek bij de politie bekend en in de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Hun signalement kwam tevens overeen met de daders van een poging tot inbraak een avond eerder (7 januari) in Zuid-Beijerland. Toen werd omstreeks 20.00 uur door bewoners een verdacht drietal gezien bij een woning aan de Gravin Anna van Burenstraat. Dit werd gemeld bij de politie. Na onderzoek bleek er toen een poging tot inbraak te zijn gedaan. De bewoonster (35) deed direct aangifte van poging tot inbraak. De drie verdachten zijn na verhoor heengezonden. Aan de hand van sporenonderzoek zal gekeken worden of het drietal iets te maken heeft met de inbraak in Zuid-Beijerland. Het inbrekerswerktuig is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Indien mensen iets verdachts in hun omgeving zien, worden zij verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).