Ingezonden persbericht


KABELS KNIPPEN NU MOGELIJK MET BOORMACHINE

PowerBlade van IDEAL INDUSTRIES zet standaardboormachine om in kabelknipper

9 januari 2006 - IDEAL INDUSTRIES introduceert een nieuwe kabelknipper die als accessoire kan worden geplaatst op iedere gangbare boormachine. Met deze zogenoemde PowerBlade kunnen kabels met een dikte van 500 mm eenvoudig, snel en zonder lichamelijke inspanning worden doorgesneden.

Bij vele toepassingsgebieden moeten dikwijls kabels met een doorsnede van 500 mm worden geplaatst. Deze kabels moesten tot voor kort worden geknipt met langarmige kabelknippers, die lichamelijk zeer inspannend zijn. Alternatieven hiervoor zijn kabelknippers met een ratelsysteem, die zeer uiteenlopende resultaten opleveren, of de hydrolisch gedreven apparaten, die erg duur in aanschaf zijn.

Met de nieuwe PowerBlade-kabelknipper van IDEAL INDUSTRIES behoren de genoemde nadelen tot het verleden. Het instrument is eenvoudig te bedienen zonder lichamelijke inspanning, de resultaten zijn nauwkeurig te herhalen en het apparaat is niet duur in aanschaf. Bovendien is de PowerBlade eenvoudig op iedere gangbare (batterij)boormachine te monteren, die over het algemeen bij de standaarduitrusting van de elektricien hoort.

Het concept van de kabelsnijder is eenvoudig: door de draaikracht van de boormachine heeft de PowerBlade genoeg kracht voor het snel en zorgvuldig knippen van 400 mm koperkabels met een massieve kern of 500 mm aluminiumkabels. De aandrijfbron van de PowerBlade wordt eenvoudig in de boorkop van de boormachine geplaatst. Aansluitend hierop wordt het complete opzetstuk met een halterbeugel op de machine vastgezet.

De vorm van de geslepen messen garandeert nauwkeurigheid bij het knippen, waardoor het vervormen van de kabels - dat in de regel bij het snij proces plaatsvindt - wordt verminderd. De ergonomisch gevormde handgreep minimaliseert de vibraties die door het apparaat worden veroorzaakt. De greep verhindert tevens dat de handen van gebruikers niet in aanraking kunnen komen met het gereedschap en geen verwondingen kunnen ontstaan. Bovendien is het mogelijk om de stand van het apparaat en de handgreep aan te passen aan zowel links- als rechtshandige personen.

De PowerBlade-kabelknipper bestaat uit een robuuste metalen behuizing, geharde stalen messen en een aandrijving die geschikt is voor intensief gebruik. Hiermee kunnen kabels met slechts een druk op de knop van de boormachine in een mum van tijd worden geknipt.

De PowerBlade is in Nederland te verkrijgen via Conex Holland B.V. 'De PowerBlade is een geheel nieuwe manier van kabels knippen, doordat het geen lichamelijke inspanning vereist van elektriciens en datacom-installateurs. Daarnaast is het een goedkopere oplossing, omdat er met de lage aanschafkosten geen compromis hoeft te worden gedaan aan de kwaliteit van het snijden', zegt Ralph Herder, managing director van Conex Holland. 'In tegenstelling tot de hydraulische kabelknippers en knippers met een ratelmechanisme is de PowerBlade een professioneel stuk gereedschap dat geen tot nauwelijks onderhoud vereist.'

Over IDEAL INDUSTRIES
IDEAL INDUSTRIES is een van de grootste producenten en leveranciers van kwaliteitsinstrumenten en testproducten op het gebied van elektrotechniek en datacommunicatie. De organisatie heeft sinds 1916 een solide reputatie opgebouwd als ontwikkelaar van innovatieve en betrouwbare producten. Ideal biedt meer dan 6.000 producten aan professionals in de volgende markten: elektro, bouw, onderhoud, datacommunicatie, telecommunicatie, lucht- en ruimtevaartindustrie en manufacturing. Het bedrijf bestaat uit de divisies Wire-Termination, Testers & Meters, DataComm en Production Tools. IDEAL is een private onderneming en kent vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, China, India, Australië, Mexico en Brazilië. Kijk voor meer informatie op www.idealindustries.co.uk.

Over Conex Holland B.V.
Conex Holland is sinds 1930 actief met producten voor de installatiewereld. Sinds de opstart van de organisatie houdt zij zich bezig met de verkoop van lasdoppen. In de loop van vele decennia is de lasdop uitgegroeid tot een kwaliteitsproduct dat door het overgrote deel van de installateurs wordt gebruikt. Daarnaast richt de organisatie zich op de verkoop van steekklemmen. Conex is een Nederlandse organisatie en is gevestigd in Enschede. Kijk voor meer informatie op www.conexholland.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:
Aleksandra Andjelic
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
06-24 24 56 79
aleksandra@eigen-zinnig.nl