1e persbericht van maandag 9 januari 2006

Eindhoven, 09-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na aanvallen politieman

De politie heeft maandagochtend rond 1.00 uur in zijn woning in Eindhoven-Gestel een man van 30 jaar aangehouden. De politie was naar de woning toegegaan na een melding uit de omgeving van geluidsoverlast door muziek. Toen agenten de man in de woning een proces-verbaal voor geluidsoverlast wilden aanzeggen, viel hij één van de politiemannen aan. Deze kreeg klappen en liep daardoor enkele gekneusde ribben op. Een andere man die in de woning was, wilde zich met de zaak bemoeien. Hij werd tegengehouden door een andere politieman. De 30-jarige man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken vrouw raakt rijbewijs kwijt

Een vrouw van 29 jaar uit Veldhoven is maandagochtend kort na middernacht op de Strijpsestraat aangehouden door de politie. Ze was daar met haar auto tegen een geparkeerde wagen gereden. Uit een eerste onderzoek bleek dat ze teveel had gedronken. Omdat ze last van haar maag had, is ze naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage te kunnen bepalen. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt. Het letsel bleek mee te vallen. Ze kon na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Laagstraat is maandagochtend rond 2.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een bruin/gouden Hyundai Santa Fé (29-JH-RD).

Eindhoven: Man aangehouden na aanrijding

Een 33-jarige man uit Boxtel is maandag rond 04.00 uur aangehouden op de Doctor Schaepmanlaan. De man reed met zijn auto in een flauwe bocht rechtdoor tegen een lantaarnpaal aan. Hierbij liep hij verwondingen op aan zijn schouder. De man is opgenomen in een ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestond dat de man had gedronken werd een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingenomen en procesverbaal is opgemaakt.

Helmond: Inbraak in autos

Een 42-jarige Helmonder is maandag rond 3.45 uur aangehouden op de Isidoor Opsomerstraat. De politie kreeg een melding dat er ingebroken werd in een auto op de Adonislaan. Daar aangekomen zag de politie een man lopen die voldeed aan het signalement. Na een korte achtervolging kon de man aangehouden worden. Later bleek dat er twee autos waren opengebroken. De Helmonder is ingesloten voor verhoor.

Bakel: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Oldert heeft de politie zondagmiddag 34 overtredingen geconstateerd. Tussen 15.00 en 16.30 uur werden 419 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 10 km/u waar 80 km/u gereden mag worden.

Beek en Donk: Sieraden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Karstraat zijn sieraden weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 15.10 en 16.00 uur. Een raam aan de zijkant van de woning is ingeslagen.

Best: Inbraak in woning

Zondag tussen 13.00 en 18.45 uur is ingebroken in een huis aan de Salderes. Een raam werd opengebroken. Uit het huis zijn een digitale fotocamera en een GSM weggehaald.

Leende: Inbraak in bedrijf

Maandag rond 5.15 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Dorpstraat. Een deur werd opengebroken. Uit het pand is de kluis weggehaald. In de kluis zat ondermeer een bedrag van rond de 1200 euro en bankpasjes.

Ommel: Inbraak in woning

Tussen zondag 16.00 uur en maandag 2.45 uur is ingebroken in een huis aan de Diesdonkerweg. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is een geldbedrag van 75 euro weggenomen.

De Rips: Snelheidscontrole

De politie heeft zondag tussen 11.00 en 13.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Stippelberg. Van de 482 gecontroleerde voertuigen reden er 52 te hard. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 136 km/u.

Valkenswaard: Rijbewijs ingenomen na rijden onder invloed

Op de Luikerweg is maandag rond 0.10 uur een 51-jarige man uit het Belgische Peer aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies bijna 1.85 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en procesverbaal is opgemaakt.