Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles rond nieuwjaarsrecepties

Land van Maas en Waal, 09-01-2006 o Zondagavond heeft het team Verkeershandhaving heeft in samenwerking met het team Maas en Waal op diverse locaties in het gebied alcoholcontroles gehouden. In het kader van een bronaanpak, wat inhoudt dat de politie op die plaatsen controleert waar alcohol gedronken wordt, is met name gecontroleerd in de buurt van nieuwjaarsrecepties. Drie bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed.

De politiecontroles vonden onder meer plaats op de Nieuweweg in Wamel, de Blauwe Sluis in Appeltern, de Noord-Zuid in Druten en de Van Heemstraweg in Boven-Leeuwen. In totaal werd tussen 17.00 uur en 22.00 uur bij 432 automobilisten een blaastest afgenomen. Drie bestuurders hadden teveel drank op. Van een 41-jarige inwoner uit Boven-Leeuwen is de auto in beslag genomen. De man was al vaker aangehouden voor rijden onder invloed en bovendien was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Andere verkeersovertredingen
Behalve op alcoholgebruik is ook gelet op andere verkeersovertredingen. Zo werden in Boven-Leeuwen in totaal 13 bestuurders staande gehouden en bekeurd voor te hard rijden. Deze controles vonden plaats met de lasergun. Op de Noord-Zuid (N322) ter hoogte van Puiflijk is met een radarauto gecontroleerd. Van de 476 passanten reden 36 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 113 km/uur waar 80 is toegestaan.

In totaal 13 bekeuringen werden uitgereikt aan bestuurders die geen gordel droegen. Ook drie automobilisten die reden door rood licht kregen een bon. Twee automolisten zijn bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag en eentje voor rijden zonder geldige apk.