Gemeente Onderbanken


PERSBERICHT

Gemeente Onderbanken , 9 januari 2006, 13.00 uur

Bomenkap verloopt geweldloos

Omstreeks 9.00 uur vanochtend is de kap van de bomen in de Schinveldse bossen gestart. In de persconferentie van 10.00 uur werd de laatste stand van zaken aan de pers meegedeeld.

Even na negenen zijn de eerste bomen gekapt. Door de gunstige weersomstandigheden is er weinig schade aan omringend bos en bosbodem. Volgens burgemeester J. Zuidgeest heerst er een groot gevoel van opluchting dat de ontruiming van de mensen op de grond geweldloos is verlopen. De geplande acties verlopen volgens schema. De kap van de bomen zal ongeveer een week in beslag nemen.

Er zijn tot dusver 28 personen aangehouden waarvan 26 wegens overtreden van de noodverordening, 1 persoon wegens weerspannig gedrag en 1 persoon vanwege openbaar dronkenschap. De personen die zich in de bomen verschanst hebben, zullen op een rustige en veilige wijze uit de bomen worden verwijderd. Hiervoor wordt ruimschoots de tijd genomen. Er zal gebruik worden gemaakt van een hoogwerker. In totaal zijn 4 pelotons ingezet wat overeenkomt met ongeveer 250 personen inclusief specialisten en de Mobiele eenheid.

Om 15.00 uur vanmiddag vindt er een vervolgpersconferentie plaats in het perscentrum naast het gemeentehuis van Onderbanken, Kloosterlaan 7a in Schinveld.