Gemeente Weert

9 januari 2006

Diverse bijeenkomsten afgelast

Raadslid theo halfers overleden

Thuis, in zijn woning aan de Van Kinsbergenstraat 41 (wijk Leuken) is zaterdag 7 januari jl. op 49-jarige leeftijd plotseling overleden het Weerter gemeenteraadslid de heer Th.H.M. (Theo) Halfers. De heer Halfers maakte deel uit van de fractie van Weert Lokaal in de gemeenteraad. Donderdag 12 januari a.s. vindt de uitvaart plaats.

Theo Halfers had sinds 2002 zitting in de Weerter gemeenteraad. Hij had achtereenvolgens zitting in de raadscommissie Economische Zaken, Gemeentewerken, Sport, Toerisme en Verkeer en de raadscommissie Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Stadsontwikkeling, Grondzaken en Milieu.

Bij alle in de gemeenteraad zitting hebbende politieke fracties genoot de heer Halfers grote waardering voor de wijze waarop hij invulling gaf aan zijn raadslidmaatschap. Hij stond bekend als een toegewijd, behulpzaam en sociaal betrokken raadslid. Ook in het verenigingsleven genoot Theo Halfers grote bekendheid. Zo was hij o.a. nauw betrokken bij de fusie tussen de voetbalverenigingen Megacles en Moesel.

Bijeenkomsten afgelast
In verband met het overlijden van de heer Halfers vinden deze week diverse bijeenkomsten geen doorgang. Zo zijn bijeenkomsten met een partij-politiek karakter afgelast.

Vrouwenhof
Ook de voor morgenavond - dinsdag 10 januari - geplande informatiebijeenkomst over het voorontwerp bestemmingsplan Vrouwenhof vindt geen doorgang. Die bijeenkomst zou vanaf 19.30 uur plaatsvinden in zaal Cardinaal aan de Beemdenstraat in de wijk Leuken. Er wordt op korte termijn een nieuwe datum bepaald.

Symposium 'Kracht door samenwerking'
In verband met het overlijden van de heer Halfers is voorts afgelast het op woensdag 11 januari a.s. geplande symposium 'Kracht door samenwerking'. Dat symposium zou van 15.00 tot 19.00 uur plaatsvinden in de Paterskerk aan de Biest. Die bijeenkomst zou in het teken staan van hoe in samenwerking met de regio Eindhoven de economische structuur in het Land van Weert en Cranendonck kan worden versterkt. Voor het symposium zal in overleg met alle betrokkenen een nieuwe datum worden bepaald.

2006.004 JN

---- --