Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 9 januari 2006

Aanrijding met letsel

GOIRLE Gisteren rond de klok van 16.30 uur, kregen agenten een melding van een aanrijding met letsel op de Turnhoutsebaan te Goirle.

Een 20 jarige Belgische bestuurder reed met zijn personenauto over de Turnhoutsebaan en kwam uit de richting van België. Door een verkeerde manoeuvre verloor hij nabij de Edisonstraat de macht over het stuur en kwam in aanrijding met een personenauto die bestuurd werd door een 51 jarige man uit Tilburg. De Tilburger reed op de rechter rijstrook voor hem in dezelfde richting en kwam door de klap op de rijstrook terecht bestemd voor het tegemoetkomende verkeer waarna hij vervolgens in de linker berm tot stilstand kwam.

Zowel beide bestuurders als een 19 jarige inzittende afkomstig uit België werden voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis. De Tilburger klaagde over nekklachten en de 19 jarige Belg had vermoedelijk een enkelfractuur.

Met drank op achter het stuur

HILVARENBEEK Gisteravond, rond 20.00 uur, controleerden agenten op de Provincialeweg N269, een 28 jarige bestuurder uit Berkel Enschot. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man 730 Ug/L, zijnde 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Een overschrijding van drie maal de toegestane hoeveelheid. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 8 uren, mocht hij vertrekken.

TILBURG Agenten controleerden vanmorgen, rond 01.00 uur op de Lambert de Wijsstraat, een 26 jarige Tilburgse bestuurder. Ook hij bleek onder invloed van alcohol. Een blaastest wees uit dat hij 525 UG/L, zijnde
1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Een overschrijding van twee maal de toegestane hoeveelheid. Voorzien van een rijverbod van 7 uren en een proces verbaal kon hij huiswaarts keren.

Snelheidscontrole

HILVARENBEEK Gistermiddag hebben medewerkers van het
verkeershandhavingsteam op de Provincialeweg N269, een snelheidscontrole uitgevoerd. Op betreffende locatie geldt een toegestane maximum snelheid van 100 km/uur. In totaal passeerden 5980 verkeersdeelnemers de controlepost. Er werden 230 processen verbaal uitgeschreven.

De hoogst gemeten snelheid betrof 163 km/uur. Van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Op de Waterstraat te Hilvarenbeek controleerden agenten een 21 jarige bestuurder uit Hilvarenbeek. Ook hij had de toegestane maximum snelheid van 60 km/uur overschreden. Tijdens de controle reed de bestuurder 110 km/uur. In de auto zaten buiten zijn vriendin twee kleine kinderen. De bestuurder gaf aan met de auto te willen showen .

Zijn rijbewijs ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.

Verlichtingscontrole

TILBURG In het kader van fase 2 van de regionale verlichtingscampagne controleerden agenten vanmorgen op diverse locaties in zowel Tilburg als de omliggende gebieden de fietsverlichting. In totaal werden er 76 processen verbaal uitgeschreven. Gelukkig werden er niet alleen processen verbaal uitgedeeld. Er waren ook vele fietsers die de verlichting in orde had. Deze bestuurders kregen de zogenaamde licht aan bandjes.

Politie arresteert man terzake huisvredebreuk

TILBURG Vanmorgen rond 09,45 uur, hebben agenten in de Reinevaarstraat een 21 jarige man uit Tilburg aangehouden terzake huisvredebreuk.

De man hield zich geruime tijd op in een van de toiletten van het wijkgebouw. Nadat de beheerder van het gebouw de man een aantal keer had verzocht te vertrekken, bleef de man zich ophouden in de toiletruimte. Hierop werd de politie in kennis gesteld die de man, na enkele vorderingen, hebben aangehouden.

Auteur: Desirée Brabers