Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LaCie introduceert draagbare dvd-brander met LightScribe voor Mac OS X

Compacte dvd-brander met FireWire-busvoeding voor optimale mobiliteit; eenvoudig labels op cd's of dvd's etsen

Amsterdam, 9 januari 2006 - LaCie introduceert als eerste een volledig draagbare dvd-brander met FireWire-busvoeding, inclusief Toast 7 Titanium-software voor het branden van cd's en dvd's. De brander biedt uitgebreide nieuwe functies voor multimediatoepassingen, zoals het in één stap converteren van DivX-downloads naar dvd. Daarnaast zijn eenvoudig HD-diapresentaties samen te stellen. De nieuwe LaCie-brander brandt meer dan 50 uur muziek op één enkellaags dvd met Dolby Digital-geluid. Met behulp van de LightScribe-technologie kan de LaCie Slim DVD±RW Design by FA Porsche labels van zeefdrukkwaliteit op speciale schijven branden.

"De LaCie Slim DVD±RW Design by FA Porsche is de meest uitgebreide en compacte cd- en dvd-brander die momenteel op de Mac-markt beschikbaar is", aldus Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Deze draagbare brander met krachtige FireWire-bus biedt de beste combinatie van LightScribe-labeling en eenvoudige aanpassingsfuncties met Toast 7 Titanium. Op die manier kunnen gebruikers altijd en overal professioneel uitziende cd's en dvd's branden."

De nieuwe LaCie-brander schrijft naar DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD-R/RW en dubbellaags 8,5 GB DVD+R DL-media. Dit alles is mogelijk in een compacte, door FA Porsche ontworpen behuizing, die optimale mobiliteit waarborgt. De combinatie van de meegeleverde Deja Vu backupsoftware en de optie om gegevens met Toast 7 Titanium over verschillende schijven te verspreiden, maakt van deze brander ook een eenvoudig en betaalbaar backupsysteem.

Gebruikers kunnen met de LaCie LightScribe-labelsoftware eenvoudig labels van zeefdrukkwaliteit maken en deze rechtstreeks op cd's en dvd's branden. Dit alles zonder printer of inkt. Door de speciaal gecoate LightScribe-schijven te gebruiken, zijn snel en nauwkeurig professioneel uitziende labels te maken op basis van eigen afbeeldingen, tekst en foto's. De afbeeldingen op de schijven zijn op te slaan en opnieuw te gebruiken voor toekomstige projecten. Cd's en dvd's die LightScribe ondersteunen, zijn rechtstreeks bij LaCie of in de meeste (online) winkels te verkrijgen.

Componenten van de nieuwe Toast® 7 Titanium-software:
· DVD-Video Copy: comprimeer een complete, niet-gecodeerde dubbellaags dvd van 8,5 GB tot een standaard enkellaags schijf van 4,7 GB. Extraheer alleen de hoofdfilm, het geluid en de taal om de beschikbare schijfruimte optimaal te benutten.
· DivX: Video tot DivX comprimeren of videobestanden op HD-kwaliteit afspelen via compressie tot DivX HD. DivX-bestanden zijn dan gemakkelijk te exporteren naar de LaCie silverscreen multimedia-harddrive en direct af te spelen via een willekeurige standaardtelevisie.
· Muziek-dvd's: meer dan 50 uur muziek op een dvd branden, compleet met on-screen automatische 'SmartLists'. Ook willekeurig afspelen is mogelijk, terwijl de gebruiker geniet van Dolby Digital-geluid in Hollywood-stijl.
· Data Spanning: bestanden en mappen spreiden over diverse cd's en dvd's. Met één klik veilig backups maken van datavolumes van willekeurige grootte en deze terugzetten met de bijgevoegde hersteltoepassing.
· iLife Browser: snelle en eenvoudige toegang tot iTunes, iPhoto, iMovie, EyeTV-shows en -dvd's. Complete dvd's of afzonderlijke titels of scènes importeren.
· Motion Pictures HD: statische beelden bewerken tot multi-image HD-diapresentaties met collages, bewegingseffecten, beeldovergangen, ondertiteling en achtergrondsoundtracks.
· Desktop Recorder: live audio vastleggen met de Desktop Recorder Dashboard, spraakmemo's of analoog bronmateriaal opnemen.

Verkrijgbaarheid
De LaCie Slim DVD±RW Design by FA Porsche met LightScribe is per direct te bestellen via de websites van LaCie en komt in maart 2006 op de markt via het gespecialiseerde LaCie-dealernetwerk. De adviesprijs van de LaCie Slim DVD±RW Design by FA Porsche met LightScribe is 219 euro incl. btw. Bij dit apparaat wordt Toast® 7 Titanium-software voor Mac OS 10.3.9 of hoger geleverd, Toast® 6 Lite voor Mac OS 10.2.3 of hoger en LaCie LightScribe Labeler voor Mac OS 10.2.3 of hoger. Meer informatie is te vinden op http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10517.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij Paradigit, Mediamarkt, Dynabyte, Vi-computers en RAF Staffhorst.

Ingezonden persbericht