Ingezonden persbericht


Wacom breidt Intuos3-serie uit met groot formaat pentabletten

Intuos3 A3 Wide (12x9 inch) en Intuos3 A4 Oversize (12x12 inch) voor grafisch ontwerpers en CAD-gebruikers

Krefeld, 9 januari 2006. Wacom, marktleider voor pentabletten en interactieve pendisplays, lanceert de Intuos3 A3 Wide en de Intuos3 A4 Oversize. Deze pentabletten van groot formaat richten zich primair op video editing, industrieel design en de CAD-markt en vervangen de Intuos2 A3 en Intuos2 A4 Oversize. Grafisch ontwerpers en CAD-gebruikers kunnen voor elk van de twee pentabletten kiezen uit twee configuraties. De DTP-configuratie wordt geleverd met de Intuos3 Grip Pen. De CAD-configuratie wordt geleverd met de Intuos3 Lens Cursor, met beweegbare lens. De producten zijn vanaf eind januari 2006 verkrijgbaar.

Intuos3 A3 Wide
De Intuos3 A3 Wide is ideaal voor grote breedbeeldschermen, HDTV-monitoren en multi-monitor-opstellingen. Het is het grootste pentablet in de Intuos3 serie en naast de Intuos3 A5 Wide, het tweede 'wide' formaat dat Wacom aanbiedt. Het heeft een actief gebied van 12 x 19 inches (304,8mm x 487,6mm) en biedt met dit liggend formaat een verhouding van 16:10. Dit komt overeen met de dimensies van de breedbeeld schermen en biedt volop werk- en tekenruimte om zeer nauwkeurig te kunnen werken. Voor gebruik bij multi-monitor opstellingen of om zonder vervorming te kunnen tekenen en te navigeren.

De Intuos3 A3 Wide heeft een transparante overlay, voor het overtrekken van artwork en een QuickPoint-gebied voor snelle navigatie. Het QuickPoint is een klein gebiedje op het tablet, waardoor de gebruiker met kleine penbewegingen over het hele beeldscherm kan navigeren.

Intuos3 A4 Oversize
De Intuos3 A4 Oversize biedt volop werkruimte voor alle design en ontwerp. Het heeft een actief gebied van 12 x 12 inch (304,8mm x 304,8mm) en is specifiek gericht op de CAD-gebruiker die met speciale templates werkt en grafisch vormgevers die zowel horizontaal als verticaal op A4-formaat willen werken.

Ook de Intuos3 A4 Oversize heeft een transparant overlay voor originelen of menu-templates en voor snelle navigatie beschikt het over een QuickPoint-gebied.

Keuzemogelijkheid: DTP-configuratie of CAD-configuratie De DTP-configuratie wordt geleverd met de Intuos3 Grip Pen. Een ergonomisch vormgegeven pen met een zachte, 'gerubberde' greep, waardoor je met 40% minder kracht de pen kunt gebruiken. Daarmee neemt de druk op de armspieren af. De Intuos3 Grip Pen beschikt over een dubbele zijschakelaar en gum. Zowel de penpunt als het gum zijn drukgevoelig. De pen wordt geleverd met drie verwisselbare penpunten: de standaard punt, de 'stroke'-punt en de viltpunt. Met de penpunt voor strijkbewegingen kunnen ook penseelstreken in zachte nuances worden aangebracht, terwijl de viltstiftpunt zorgt voor wrijving op het tablet, zodat een natuurlijker gevoel ontstaat tijdens het schilderen en tekenen.

De CAD-configuratie wordt geleverd met een Intuos3 Lens Cursor in plaats van de Intuos3 Grip Pen. De Lens Cursor heeft vrij programmeerbare knoppen en een beweegbare lens, die in beide richtingen 50 graden kan draaien. Dat biedt een duidelijke gezichtslijn voor zowel links- als rechtshandige gebruikers, bij het gebruiken van de menu-templates in CAD, of bij het digitaliseren van originelen. Daarnaast is er een optimale afstand tussen het haarkruis (crosshair) en het gripgedeelte (body) van de Lens Cursor, waarmee het een optimaal zicht biedt. Net als de Grip Pen, is de Lens Cursor batterij- en draadloos. En met een resolutie van 5.080 dpi uiteraard zeer nauwkeurig.

Eigenschappen Intuos3-serie
De Intuos3 A4 Oversize and Intuos3 A3 Wide bieden dezelfde hoogwaardige eigenschappen als de rest van de Intuos3-familie. Inclusief ExpressKeys, acht vrij programmeerbare toetsen (voor sneltoetsen of macro's) die zijn voorgeprogrammeerd met de meest gebruikte wijzigingstoetsen, en de twee Touch Strips die fungeren als scrollbar voor in- en uitzoomen of scrollen in de diverse programma's. Dankzij de 5.080 dpi resolutie en 1.024 niveaus van drukgevoeligheid van de Grip Penpunt en gum, kent de Intuos3 een zeer hoge precisie. Elk pentablet is in staat de hellingshoek van de Grip Pen te herkennen, tot 60 graden. Daarnaast heeft elk invoer instrument Tool ID. In programma's die dit ondersteunen, kan het tablet automatisch het betreffende instrument, met de individuele settings, herkennen als het in contact komt met het tablet.

Intuos3 pennen zijn volledig compatible met de Cintiq 21UX Interactive Pen Display.

De Intuos3 tabletten hebben een USB connectie en zijn geschikt voor Windows 2000, XP (en XP 64bit) en MacOS X 10.2.8 of nieuwer.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe Intuos3 pentabletten zijn eind januari 2006 verkrijgbaar via Five 4 U (Tel. 030-2415555) en Ingram Micro (Tel. 030 246 40 01).

Prijzen
Intuos3 A3 Wide DTP-configuratie (met Intuos3 Grip Pen): 729,90 EUR (excl. BTW) Intuos3 A3 Wide CAD configuratie (met Intuos3 Lens Cursor): 679,90 EUR (excl. BTW) Intuos3 A4 Oversize DTP-configuratie (met Intuos3 Grip Pen): 529,90 EUR (excl. BTW) Intuos3 A4 Oversize CAD-configuratie (met Intuos3 Lens Cursor): 489,90 EUR (excl. BTW)

Einde

Voor hoge resolutie foto's kunt u contact opnemen met Herbert Wormgoor, Pleon Jeronimus Wolf. Tel. +31 (0)344 677 300 of mailen naar herbert.wormgoor@pleon.com. Er zijn review-units beschikbaar.

Over Wacom
Wacom(TM), opgericht in 1983 heeft wereldwijd een positie als marktleider voor pentabletten en interactieve pen displays. Het bedrijf heeft over de hele wereld klanten die gebruikmaken van de draadloze, batterijloze, drukgevoelige pentechnologie voor het maken van digitale content. Wacom's gepatenteerde, elektromagnetische resonantie technologie, met de naam Penabled(TM), wordt ook aangeboden als OEM-oplossing aan fabrikanten van PC en Macintosh computers. Veel van de hedendaagse tablet PC's vertrouwen op de geavanceerde eigenschappen en betrouwbaarheid van de Penabled technologie voor peninvoer. In de toekomst zal Penabled-technologie een leidende rol spelen bij de ontwikkelingen van mobiele apparaten, zoals smart phones en PDA's.

Wacom is een wereldwijde onderneming met het moederbedrijf, Wacom Company Ltd. in Japan en vestigingen in Noord-Amerika (Wacom Technology Corporation), Duitsland (Wacom Europe GmbH), Groot-Brittannië (Wacom Components Europe Ltd.), China (Wacom China Corporation), Korea (Wacom Digital Solutions), Australië (Wacom Australia Pty, Ltd) en andere locale kantoren in Asia Pacific.

Voor meer informatie over de producten en diensten van WACOM Europe GmbH kunt u terecht op www.wacom.com of contact opnemen met:

Sabine Mende
WACOM Europe GmbH
Public Relations Manager
Telefoon +49 (2151) 3614-304
Fax +49 (2151) 3614-333
E-mail sabine.mende@wacom-europe.com

Herbert Wormgoor
Pleon Jeronimus Wolf
Adviseur Public Relations
Telefoon +31 (0) 344 677 300
Mobiel +31 (0) 6 218 271 48
Fax +31 (0) 344 677 399
E-mail: herbert.wormgoor@pleon.com