Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Stel verdacht van zware mishandeling vrouw en kind
Publicatiedatum: 9-1-2006 14:11:37

Een 22-jarige vrouw en haar 27-jarige vriend zijn zondagmiddag in de wijk Malburgen door de politie aangehouden op verdenking van ondermeer zware mishandeling. De twee worden ervan verdacht een 20-jarige vrouw, haar 3-jarige zoontje en een 22-jarige man te hebben geslagen en geschopt. Ook zou er door de 22-jarige vrouw gedreigd zijn met een mes. De aanleiding tot het conflict is nog onduidelijk en wordt nog nader onderzocht. Het 20-jarige slachtoffer waarschuwde na het voorval de politie en had tegenover de agenten verklaard dat ze zonder aanleiding zou zijn geslagen. Ook zou ze van de trap van haar flat zijn getrapt, net als haar 3-jarige zoontje. De 22-jarige ex-man van het slachtoffer zou in een poging de mishandelingen te stoppen in zijn hand zijn gebeten. Bij aankomst van de agenten bleken alle betrokkenen nog in het portaal van de flatwoning te staan. De twee verdachten werden op aanwijzen van de slachtoffers en een getuige aangehouden. Ze zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld. De slachtoffers moesten zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen en deden aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 9-1-2006 14:10:45

De Arnhemse politie heeft zondag na twee meldingen van huiselijk geweld aanhoudingen verricht. In een woning in de wijk De Laar liep een conflict tussen een man en vrouw zo hoog op dat er een handgemeen was ontstaan. De 40-jarige vrouw des huizes liep daarbij lichte verwondingen op. En huisgenoot en een buurman waren getuige en sprongen tussenbeide. Nadat de politie was gewaarschuwd werd de 40-jarige vriend van de vrouw aangehouden. De man is in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging met de dood.

In de wijk Presikhaaf moest in de avonduren de politie te hulp komen bij een 79-jarige vrouw. De vrouw had tegenover de politie verklaard dat zij door haar 39-jarige zoon was mishandeld en bleek daarbij verwondingen te hebben opgelopen. Bij de komst van de agenten bleek de zoon al te zijn vertrokken. De man, een 39-jarige Arnhemmer, kon even later in de buurt worden aangehouden. Ook deze verdachte werd in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - Beschonken Doesburger aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 9-1-2006 14:09:58

De politie van Dieren heeft zondagmiddag een 52-jarige man uit Doesburg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De Doesburger raakte betrokken bij een aanrijding en bleek later met ruim 2,9 promille achter stuur te hebben gezeten.
Omstreeks half vijf werd de politie gewaarschuwd nadat er op de Burgemeester de Bruijnstraat twee auto's op elkaar waren gereden. Niemand was daarbij gewond geraakt. Agenten troffen beide betrokkenen nog terplekke aan en roken alcohol bij de Doesburgse automobilist. De man moest mee naar het politiebureau om de ademanalyse te ondergaan. Daarbij werd een promillage gemeten van 2,92. Dat is ruim vijfenhalf maal zoveel als is toegestaan. Tegen de Doesburgse automobilist is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---