Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

9 januari 2006

Silvolde - Fietser gewond door aanrijding

Een 16-jarige fietser uit Silvolde raakte zondagavond op de Ulftseweg gewond door een aanrijding met een 39-jarige automobilist uit Silvolde. De jongen reed met hoge snelheid het kruispunt met de Boterweg op en botste tegen de auto. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij door een hond achterna werd gezeten en uit angst voor de hond ging hij er vandoor. De jongen liep een pijnlijke knie op. De eigenaar van de hond is bekend geworden, zodat de schade geregeld kan worden.

Didam - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (09/01) op het Karrewiel een 33-jarige automobilist uit Didam aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 02.00 uur en stelde vast, dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,1. De politie maakte proces-verbaal op.

Doetinchem - Diefstal van mobiele telefoon

Drie nog onbekende jongens hebben zondagavond (08/01) op het Lavendelveld de mobiele telefoon van een 12-jarige jongen uit Doetinchem gestolen. De daders dwongen de jongen, op zijn fiets, rond 21.30 uur te stoppen en sneden met een scherp voorwerp de riem van zijn gsm af en gingen er vandoor. De jongen waarschuwde de politie die een onderzoek instelt en getuigen vraagt zich te melden.

Terborg - Hakenkruizen op panden en auto

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties hakenkruizen aangebracht. Zo werden op de moskee aan de Vulcaanstraat acht stickers geplakt met racistische teksten en een hakenkruis. Ook op auto's aan dezelfde weg werden stickers met een hakenkruis geplakt. Op dezelfde locatie had een week eerder een sticker met een hakenkruis op een vuilcontainer gezeten. Met een zwarte viltstift werd op een witte buitenmuur aan een woning op de Staringstraat een hakenkruis geschilderd. De betrokkenen deden aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --