Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 9 januari 2006

Rectificatie persbericht: 21-jarige fietser zwaargewond na aanrijding

BREDA: In het persbericht van afgelopen zondag over de ernstige aanrijding aan de Wilhelminasingel is per ongeluk een onjuiste toedracht vermeld. Hieronder volgt de juiste weergave van de feiten.

Een 21-jarige inwoner van Breda is zaterdagavond zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Wilhelminasingel/Lovensdijkestraat. De man reed over de Wilhelminasingel, komende uit de richting van de Oranjesingel, toen hij met zijn fiets linksaf wilde slaan. De Bredanaar liet hierbij een 31-jarige automobilist niet voorgaan die voor hem uit tegenovergestelde richting kwam rijden. Bij de aanrijding kwam de fietser ten val en is in kritieke toestand met ernstig hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. Op dit moment is zijn toestand stabiel en wordt hij door artsen in coma gehouden. De dienst Verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Politie District Breda houdt verlichtingscontrole: 43 bonnen

BREDA: De politie heeft maandagmorgen op verschillende locaties gecontroleerd op de (fiets)verlichting. In Chaam kregen drie fietsers aan de Bredaseweg een bekeuring, omdat zij geen licht op hun fiets aan hadden. Op het Walpad in Breda reed 90 % met het verplichte voor en achter licht op. Toch kregen 21 personen zonder verlichting een bekeuring. Aan de Claudius Prinsenlaan en Weerschijnvlinder gingen 19 fietsers op de bon, 18 keer voor geen verlichting en 1 keer voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.

Politie Moerdijk schrijft 15 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

KLUNDERT/STANDDAARBUITEN: De politie van team Moerdijk heeft maandagmorgen aan de Molendijk in Standdaarbuiten en de Provincaleweg in Klundert een verkeerscontrole gehouden. Agenten schreven 15 bekeuringen uit. Zeven fietsers gingen op de bon, omdat zij zonder verlichting reden. Vier automobilisten reden rond met onjuiste (mist) verlichting en een bestuurder had onvoldoende zicht door bevroren ruiten. Twee mobiele bellers kregen een bekeuring en een automobilist kreeg een proces-verbaal toen hij een andere richting volgde dan waar hij voor voorgesorteerd had.

Bredanaar (46) mishandelt plaatsgenoot

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 05.30 uur een 46-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 47-jarige plaatsgenoot. De verdachte is zondagavond kort voor middernacht naar de woning van het slachtoffer aan de Liniestraat gegaan. Daarbij werden diverse ruiten van de woning ingegooid en kreeg de 47-jarige Bredanaar er met een honkbalknuppel van langs. Het motief voor de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De 46-jarige Bredanaar is in verzekering gesteld.

Inwoner St. Willebrord saboteert auto

ST.WILLEBRORD: De politie heeft maandagmorgen kort na 06.00 uur een 40-jarige inwoner van St. Willebrord in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van het saboteren van de auto van een 74-jarige inwoner van Etten-Leur. In het Kerstweekeinde is een band lek gestoken en de slang van de stuurbekrachtiging van de auto van de 74-jarige man doorgesneden. Het slachtoffer is familie van de ex-vriendin van de verdachte die al geruime tijd in onmin leeft met zijn ex en haar familie.

Huiselijk geweld in Etten-Leur en Klundert

ETTEN-LEUR: Een 35-jarige inwoner van Etten-Leur is zondag rond 13.30 uur in zijn woning in Etten-Leur Zuid aangehouden in verband met huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn evenoude vrouw, met wie hij in een scheiding ligt, te hebben mishandeld. De man is in verzekering gesteld.

KLUNDERT: De politie heeft zondagavond rond 21.30 uur een 35-jarige inwoner van Klundert in zijn woning aangehouden in verband met mishandeling van zijn zoontje. De man was dronken en gaf zijn kind een paar tikken. Ook zijn schoonvader kreeg een klap. Daarnaast werden er enkele ruiten van de woning vernield. De vrouw van de man belde de politie.

Auteur: Henk Snepvangers