Gemeente Maassluis

Maassluise jeugd haalt record aantal kerstbomen op

Er zijn dit jaar maar liefst 2242 afgedankte kerstbomen ingeleverd op woensdag 4 januari bij de vijf inleverplaatsen in Maassluis. Op die dag stonden weer vele medewerkers van de gemeente gereed om de oude kerstbomen in ontvangst te nemen en de beloning aan de inleveraars te overhandigen. Iedere afgedankte kerstboom bracht 40 eurocent en een lot in de kerstbomenloterij op. Het aantal ingeleverde kerstbomen is ten opzichte van 2005 gestegen met 300 stuks. Alle door de gemeente ingezamelde bomen zijn direct op een milieuvriendelijke manier verwerkt. De bomen worden versnipperd en de snippers worden hergebruikt voor bijvoorbeeld de aanleg van wandelpaden.

Vijf van de Maassluise inleveraars van afgedankte kerstbomen hebben bovendien nog iets verdiend. Er zijn dit jaar immers vijf prijswinnaars in de kerstbomenloterij. De prijzen zijn dit jaar gevallen op de volgende lotnummers: Blauw 2
Lichtroze 396
Groen 683
Geel 180
Fuchsia roze 570

De prijzen die gewonnen kunnen worden zijn in willekeurige volgorde: een dvd-speler, een mp3- speler, Triviant Pursuit, woord rummikub en een cd-soundmachine.

Prijsuitreiking
De prijzen zullen op woensdag 1 februari 2006 door wethouder A.G.M. Keijzer worden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst vanaf 14.00 uur in het stadhuis aan de Koningshoek. Wethouder Keijzer zal tijdens de bijeenkomst door middel van loting bepalen wie als 1e, 2e, 3e, 4e of 5e een prijs mag uitzoeken zodat de prijswinnaars zelf kunnen kiezen met welke prijs zij naar huis gaan. De prijswinnaars worden verzocht zich uiterlijk donderdag 26 januari, met het winnende lot als bewijs, te melden bij de balie van het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Daar worden naam en adres van de winnaars genoteerd en krijgen ze een uitnodiging voor het bijwonen van de prijsuitreiking.